Mijn NMF

loginForm
 

Helena Basilova

afbeelding van Helena Basilova

Wie ben ik?

Mijn naam is Helena Basilova en ik heb sinds mei 2016 een prachtige Steinway Vleugel in bruikleen van het NMF! Zoals mijn achternaam wellicht verraadt, ben ik geboren in Rusland, maar op 7 jarige leeftijd al naar Nederland verhuisd, waar ik sindsdien ben opgegroeid, studeerde en nu woon en werk. 

Ik vind het belangrijk om het bereik en de bandbreedte van de klassieke muziek te vergroten en zoek daarom naar manieren om mijn pianospel te combineren met b.v. poëzie, film, beeldende kunst of jazz. Ook blijf ik altijd op zoek naar nieuwe manieren en locaties om mijn muziek tot leven te brengen. Door mijn afkomst voel ik een sterke band met Russische componisten, die daarom vaak in mijn programma keuzes zijn terug te horen zoals Prokofiev, Rachmaninov, Shostakovich en Scriabin.

De komende paar jaar zal ik mij naast solo optredens en kamermuziek projecten storten op de muziek van mijn vader Alexander Basilov. Hij was componist en pianist en heeft na zijn dood in 2007 veel manuscripten van zijn muziek nagelaten, die ik zal publiceren op een online platform en op zal nemen op CD. Dit wordt een heel bijzonder en mooi project!

Voor meer info zie mijn website: www.helenabasilova.com

Mijn website

www.helenabasilova.com

Mijn concerten

Klik hier om mijn agenda te zien.