Mijn NMF

loginForm
 

Geneviève Verhage

afbeelding van Geneviève Verhage

Wie ben ik?

Mijn naam is Geneviève en ik bespeel sinds 2006 een Hippolyte Silvestre-cello (1865) en sinds 2017 een François Voirin-stok (1870), beiden van het NMF. Van kinds af aan ontwikkelde zich een grote liefde voor kamermuziek. Ik begon bij de Fancy Fiddlers o.l.v. Coosje Wijzenbeek. Ook speelde ik jarenlang (van 1999 tot 2013) in het Ragazze Quartet.

Tegenwoordig maak ik onderdeel uit van Cello8ctet Amsterdam en speel ik regelmatig mee met het Radio Filharmonisch Orkest, het Paradiso Orchestra, s.t.a.r.g.a.z.e. en LUDWIG. Daarnaast heb ik samen met Jeffrey Bruinsma (viool) en Tony Roe (piano) 'Trio Bruinsma.Roe.Verhage.' opgericht en ontwikkelde ik een hoogst persoonlijk soloprogramma: 'Hippolyte', waarin ik speel èn vertel.

Naast talloze concerten in de klassieke concertzalen treed ik ook op in het theater. Zo maakte ik tournees met Orkater/Via Berlin, Oorkaan, Leine Roebana, Circus Treurdier en Nynke Laverman.

Lessen die van grote invloed zijn op mijn ontwikkeling als musicus ontving ik van Jean-Guihen Queyras, Bernard Greenhouse, Johannes Goritzky, Luc-Marie Aguera en het Kronos Quartet, alsook van regisseurs Ria Marks en Titus Tiel Groenestege.

De meeste cello-wijsheden ontving ik van mijn docenten Monique Bartels en Melissa Phelps, bij wie ik achtereenvolgens mijn Bachelor aan het ‘Koninklijk Conservatorium’ te Den Haag en mijn Master aan ‘The Royal College of Music’ te Londen behaalde. Ook volbracht ik met het Ragazze Quartet de Voltijdsopleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Akademie te Amsterdam bij docenten Stefan Metz en Marc Danel.

Mijn website

www.genevieveverhage.com

Mijn concerten

Meer weten? Nieuwsgierig naar m'n concertagenda? Kijk dan op: www.genevieveverhage.com