Mijn NMF

loginForm
 

Femke Huizinga

afbeelding van Femke Huizinga

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Femke Huizinga en ben ontzettend blij met de bijzondere Lefèbvre altviool die ik van het NMF in bruikleen heb. Met mijn strijktrio Gesto Antico spelen we voornamelijk klassiek repertoire en de Lefèbvre die in 1762 gebouwd is, leent zich daar uitstekend voor. Voor mij, als musicus opgeleid in de historische uitvoeringspraktijk is dat natuurlijk een extra groot genoegen!

Hieronder ziet u waar ik zoal mee bezig ben en wat mijn achtergrond is:

Nadat Femke Huizinga haar studie filosofie cum laude afgerond had, kreeg haar liefde voor de barokviool de overhand. Ondertussen heeft ze haar Bachelor of Music met een 9 afgerond (2012). Ze studeerde barokviool en barokaltviool bij Antoinette Lohmann aan het Utrechts Conservatorium.
Al vele jaren volgt ze jaarlijks zomercursussen op het gebied van kamermuziek en de historische uitvoeringspraktijk. Deze bijzondere
lessen met ervaren musici (John Holloway, Anton Steck, Richard Gwilt, Thomas Albert) zijn een belangrijke inspiratiebron.
Femke is een gretig kamermusicus en ze is medeoprichtster van diverse ensembles: strijktrio Gesto Antico, duo La Corella, en het Dutch ArtWorks ensemble. Met diverse van deze ensembles werd ze geselecteerd om te spelen in het Festival Oude Muziek Utrecht (2011/12), Festival de Saintes (2012), de International Young Artist Presentation in Antwerpen (2013)

Als ervaren orkestmusicus heeft ze opgetreden met de European Union Baroque Orchestra (2011), en heeft ze meegedaan met verschillende projecten van het Jeune Orchestre Atlantique (2012/13). Regelmatig speelt ze in professionele barokorkesten als De Nederlandse Bachvereniging, La Sfera Armoniosa, Concerto d’Amsterdam en de Nieuwe Philharmonie Utrecht.

Femke is concertmeester en mede-oprichtster van het Arcade Ensemble, een orkest dat de hedendaagse luisteraar wil beroeren en daarvoor experimenteert met nieuwe manieren om verbinding te maken met het publiek. Het tot leven brengen van de sociale waarde van muziek is voor haar een belangrijke drijfveer.

Mijn concerten

Kijk op:

www.gestoantico.com
www.dutchartworksensemble.nl
www.arcadeensemble.com

Of mail me met het verzoek om op de hoogte gehouden te worden van mijn concerten: femkehuizinga at gmail.com