Mijn NMF

loginForm
 

Evelien Jaspers

afbeelding van Evelien Jaspers

Wie ben ik?

Ik ben Evelien Jaspers en ik ben sinds 2008 1e violiste van het Aristos Quartet. Een paar jaar geleden ben ik mijn droomviool, gebouwd door Bernardus Stoss in 1818, tegen het lijf gelopen. Met financiële hulp van verschillende particulieren heb ik deze viool aan kunnen schaffen en na een paar jaar keihard werken heb ik hem af kunnen betalen. Ik voel me een enorm geluksvogel dat ik mijn mooie viool mijn eigendom mag noemen. Maar, ik ben wel lang op zoek geweest naar de juiste strijkstok om deze viool optimaal te kunnen laten klinken. Na lang zoeken vond ik samen met het NMF de juiste stok voor mij: gebouwd door Audinot in Parijs. Deze stok heeft voor mij precies het juiste gewicht en een mooie balans voor het spelen van zowel lichte virtuoze muziek als het vinden van mooie diepe klanken. Doordat ik deze stok mag bespelen kan ik het uiterste uit mijn viool halen dus daar ben ik ontzettend blij mee! 

Van mijn vijfde tot mijn achttiende heb ik lesgehad van Coosje Wijzenbeek en in haar ensemble de Fancy Fiddlers gespeeld. Gedurende deze tijd heb ik ontzettend veel kamermuziek gespeeld en daar is mijn liefde voor het strijkkwartet ontstaan. Toen ik mijn Bachelor begon bij Peter Brunt aan het conservatorium van Den Haag heb ik het Aristos Quartet opgericht. Niet alleen het intensieve samenspel vind ik het mooiste wat er is, ook vind ik het ondernemerschap wat erbij komt kijken om carrière te maken met ons kwartet een enorme uitdaging en heel leuk om te doen. 

In juni 2015 heb ik met het Aristos Quartet mijn Strijkkwartet Masterdiploma behaald aan het conservatorium van Amsterdam. Sinds september 2015 studeren wij in de tweejarige post-academische Voltijdopleiding aan de NSKA. We studeren full-time met elkaar en treden al zeer regelmatig op. Wij werken zo hard mogelijk om een plek te veroveren op de Nederlandse Muziekpodia! 

Mijn website

www.aristosquartet.nl

Mijn concerten

Voor meer info over ons kwartet, kijk op www.aristosquartet.nl