Mijn NMF

loginForm
 

Eva Euwe

afbeelding van Eva Euwe

Wie ben ik?

Ik heb deze contrabas sinds februari 2015 en ben er ontzettend blij mee. Op 20 juni 2016 heb ik mijn bachelor behaald bij Quirijn van Regteren Altena, aan het Utrechts Conservatorium en het is echt zo fijn om eindexamen te kunnen doen op zo`n mooi instrument: Je eigen muzikale ideeën worden dan versterkt door het instrument.  

Toen ik dit instrument meebracht naar een les keek Quirijn even heel verbaasd: Hij herkende deze bas omdat zijn oud-collega van het Residentie Orkest, Szymon Marciniak, voor mij deze bas jaren heeft bespeeld! Vlak nadat ik het instrument in bruikleen kreeg ben ik met medestudenten intensief gaan werken op Schuberts beroemde kwintet Die Forelle. Het was fantastisch om te merken hoe dit instrument het hele ensemble helpt aan een mooiere en rijkere klank! Een heel groot verschil dus met mijn eigen oude contrabas. 

Sinds september 2016 ben ik bezig met een master violone/oude muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en probeer ik mijn liefdes voor moderne, oude muziek en historische interpretatie met elkaar te combineren.