Mijn NMF

loginForm
 

Esther van der Eijk

afbeelding van Esther van der Eijk

Wie ben ik?

Als dochter van een blokfluitiste en beiaardier is Esther van kindsbeen af omringd geweest door muziek. Ze studeerde altviool aan het Conservatorium van Zwolle bij Else Krieg, aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jürgen Kußmaul en aan de Scuola di musica di Fiesole (Italië) bij Antonello Farulli.
Terug in Amsterdam speelde Esther enkele jaren in het Radio Symfonie Orkest, maar de Oude Muziek bleef lonken. Zodanig dat ze zich specialiseerde in de Historische Uitvoeringspraktijk bij violiste Lucy van Dael en in het jaar 2000 met het European Union Baroque Orchestra door heel Europa toerde.
Vanaf dat moment speelt Esther met veel verschillende nationale en internationale groepen waaronder Anima Eterna Brugge, de Nederlandse Bachvereniging, Euterpe Baroque Consort en Collegium Ad Mosam en het Orkest van de Achttiende eeuw. Esther was in 2005 medeoprichter van Holland Baroque Society en tegenwoordig zorgt ze als lid van het Artistiek Team mede voor de avontuurlijke concerten van Holland Baroque Society.
Bovendien maakt ze deel uit van kamermuziekensemble SOUNDS dat repertoire speelt uit de 18e- en 19e-eeuw maar ook veelvuldig over de grenzen van die eeuwen heen kijkt en zo bruggen slaat naar vandaag.
Esther speelt op een prachtige altviool gebouwd rond 1720 door Pieter Rombouts in Amsterdam, ongeveer 500 meter van waar ze nu woont. Het instrument wordt haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Mijn website

www.hollandbaroquesociety.com