Mijn NMF

loginForm
 

Eline de Vries

afbeelding van Eline de Vries

Wie ben ik?

Ik ben Eline de Vries, ik ben 19 jaar. Sinds mijn negende speel ik viool en momenteel zit ik in het tweede jaar van het Prins Claus Conservatorium. Hier heb ik les van de Bulgaarse violiste Veselina Manikova. Ik heb prijzen gewonnen op verschillende nationale en internationale concoursen, zoals het Britten vioolconcours, Prinses Christina Concours en Val Tidone Concours in Italië. Ook heb ik gesoleerd met het Haydn Jeugd Strijkorkest, het Britten Jeugd Strijkorkest en het Noord Nederlands Orkest. In het Haydn Jeugd Strijkorkest heb ik vijf jaar met heel veel plezier gespeeld, waarvan twee jaar als concertmeester. 

Ik vind het ontzettend leuk om samen met anderen muziek te maken, daarom vorm ik samen met drie andere strijkers van het conservatorium een strijkkwartet: het Calure Kwartet. Hiermee geven we regelmatig concerten.

Ik had zelf al wel een hele mooie viool, maar de strijkstok die ik daarbij had liet de klank van de viool niet zo mooi uitkomen. Daarom heb ik sinds 2016 een strijkstok van het Muziekinstrumenten Fonds. Deze strijkstok laat de viool wel heel mooi klinken, waar ik ontzettend blij mee ben!

 

Mijn website

www.elinedevries.eu / www.calurekwartet.com

Mijn concerten

Agenda: http://www.elinedevries.eu/agenda.html