Mijn NMF

loginForm
 

Douwe Eisses

afbeelding van Douwe Eisses

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Douwe Eisses en ben 14 jaar. Ik ben met cello begonnen toen ik 4 jaar was. Ik wilde eerst viool, maar vond cello toch stoerder. Vanaf mijn 10e heb ik les van Wiesje van Eersel in de Jong Talentklas op het conservatorium in Den Haag. En ik zit inmiddels in de 2e klas van het het Gymnasium Haganum óók in Den Haag.

Samen met Dominique Seelen en Claire Schuurmans vorm ik het DoC-trio. Wij treden zo nu en dan ergens op en we doen mee aan het Prinses Christina Concours in 2019. Ook speel ik in Jeugdorkest Nederland sinds de herfst van 2018 en zit ik in het AKO, het orkest van het conservatorium van Den Haag voor kinderen uit de Jong Talent-afdeling.

Ik vind het leuk om zo nu en dan van een hele goede cellist les te hebben en heb daarom masterclasses gevolgd bij o.a. Pieter Wispelwey, Larissa  Groeneveld en Harro Ruijsenaars. Ook luister ik graag naar het Concertgebouworkest en ga vaak naar hun concerten.

Naast cellospelen houd ik erg van tennis en skiën. Met tennis doe ik ook mee aan de tenniscompetitie.

Dat ik sinds september 2018 op een Bolink-cello van het Nationaal Muziek Instrumentenfonds mag spelen, vind ik heel bijzonder. Het is een hele mooie cello met veel geluid. Ik ben er erg blij mee.

Mijn concerten

Ik speel in het AKO, het orkest voor Jong Talent van het conservatorium in Den Haag. Binnenkort hebben we daar een aantal kerstconcerten mee. Ook speel ik in Jeugdorkest Nederland. In de kerstvakantie geven we een aantal concerten door heel Nederland. En begin 2019 ga ik met mijn trio, het DoC-trio, en ook als solist meedoen aan het Prinses Christina Concours.