Mijn NMF

loginForm
 

Daan Herweg

afbeelding van Daan Herweg

Wie ben ik?

Beste lezer, mijn naam is Daan Herweg, ik ben jazzpianist. Ik studeerde jazzpiano aan het conservatorium van Amsterdam en aan de Manhattan School of Music in New York. Sinds mijn studententijd speel ik mij een slag in de rondte op de jazz-scene met talloze bands en ensembles. Zowel concertante optredens op festivals en mooie zalen als in de jazzcafe's en clubs. Ik host ook al 9 jaar een van Amsterdam's leukste jazz-jamsessies in Cafe Nel op het Amstelveld. 

Pianospelen is zonder meer de basis van mijn carriere maar ik ben ook muziekproducer en componist, ik schrijf muziek voor een keur aan artiesten en maak zo nu en dan muziek voor media. Ik heb een fijne studio in Amsterdam Bos en Lommer.

Ook al houd ik mij redelijk financieel staande in het huidige culturele klimaat, een 'echt' mooie vleugel was nooit weggelegd voor iemand met mijn inkomen. Daarom ben ik als een kind zo blij dat het NMF bestaat want dankzij het fonds ben ik nu de bruiklener van een schitterende Steinway uit de M serie met een buitenaards verfijnde klank en een geweldig dynamisch bereik. Een enorme bron van inspiratie zowel voor pianostudie als compositie. 

Mijn website

www.daanherweg.com

Mijn concerten

http://daanherweg.com/#!?page_id=183