Mijn NMF

loginForm
 

Charlotte Brussee

afbeelding van Charlotte Brussee

Wie ben ik?

"Als ik speel, wil ik mensen graag iets meegeven; een gevoel van verbinding, een stukje vervoering, een sprankje hoop, een blik op de schoonheid die ik in de wereld zie. De wereld is zo ongelofelijk mooi! Als er muziek klinkt, beleef je dat allemaal samen."

Charlotte Brussee (1999) begon haar cellolessen op zevenjarige leeftijd in Amersfoort bij Frank van den Berg en Jozien Jansen. In 2014 werd ze toegelaten tot de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Hier had ze les van Monique Bartels, Gideon den Herder en Monique Heidema, en was ze eerste celliste in de Fancy Fiddlers van Coosje Wijzenbeek. Dit jaar werd ze toegelaten tot de bacheloropleiding van het CvA, waar ze sindsdien studeert bij Maarten Mostert.
?
Charlotte volgde lessen en masterclasses bij onder andere Charles Watt, Pieter Wispelwey, Jérôme Pernóo, Gregor Horsch, Dmitri Ferschtmann, en (leden van) onder andere het Ragazze, Rubens, Danel, Emerson en Ysaye strijkkwartet. Ze soleerde meermaals met orkesten en speelde samen met Rosanne Philippens, Henk Rubingh, Candida Thompson, Charles Watt en Nadia Wijzenbeek. Daarnaast was ze prijswinnaar op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours, het Britten Celloconcours en het Prinses Christina Concours. Haar muzikale activiteiten brachten haar in concertzalen door heel Nederland (bijvoorbeeld TivoliVredenburg Utrecht, het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam) en naar het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk en Zwitserland.

Charlotte bespeelt met veel genoegen een prachtige anonieme cello uit 1830 en een Grütter-strijkstok uit 2003, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.