Mijn NMF

loginForm
 

Boglárka Erdös

afbeelding van Boglárka Erdös

Wie ben ik?

Als dochter van professionele Hongaarse musici, begon ik met vioolspelen toen ik nog geen 4 jaar oud was. Momenteel studeer ik aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert, nadat ik lessen volgde in de Jong Talentklas in Amsterdam bij Joyce Tan en István Párkányi en vervolgens aan het Academie Muzikaal Talent bij Ilona Sie Dhian Ho en Alla Kim. Naast mijn reguliere studies word ik ook gecoached door de wereldberoemde violist, Kristóf  Baráti.                            

Ik heb verscheidene keren 1e prijzen gewonnen op nationale-en internationale concoursen:  Iordens Viooldagen (2010), Prinses Christina Concours (2011) en Internationaal Concours Perpetuum Mobile (2011). Daarnaast won ik 2e prijzen op het Internationale vioolconcours Ohrid Pearls in Macedonië (2014) en Luigi Zanuccoli Internationale vioolconcours in Italië (2016) en ben ik ook prijswinnares van Stichting Jong Muziek Talent Nederland.

Als jonge violiste ben ik regelmatig te horen als soliste en in kamermuziekverband in binnen-en buitenland. Ik maakte mijn internationale solodebuut op het slotconcert van het Jong Praag Festival met het Hradec Králové Philharmonic Orchestra in de Rudolfinum en soleer meerdere malen met Ensemble Instrumental de Nice, Kamerorkest Musica Ad Hominem in Sarajevo, Alphons Diepenbrock Orkest, Kamerorkest Trajektum en Amersfoorts Jeugdorkest.

Vanaf 2007 heb ik aan diverse, prestigieuze internationale masterclasses deelgenomen, zoals Mozarteum in Salzburg, Kronberg Academy in Duitsland, LAUS te Dubrovnik en Musik Zentral in Oostenrijk, bij beroemdheden als Dora Schwarzberg, Ray Chen, Christian Tetzlaff, Mihaela Martin, Boris Kuschnir, Liza Ferschtman en Violeta Smailovic-Huart.

Voor dergelijke activiteiten is een zeer goed instrument een vereiste. Aangezien ik sinds enige tijd niet meer tevreden was met de capaciteiten van mijn eigen viool, ben ik heel blij dat het NMF mij een Bernardus Calcanius heeft aangeboden, waar ik sinds juli 2018 op speel. Dit instrument heeft een nobele, zoete klank met grote dynamische mogelijkheden en is zeer uitnodigend om muzikale karakters waar te kunnen maken. Hij is dus zeer geschikt voor zowel solo- als kamermuziekoptredens. Hoewel ik pas kort geleden ben begonnen met het verkennen van de viool, voel ik dat het instrument nog veel verrassends te bieden zal hebben.