Mijn NMF

loginForm
 

Baptist Kurvers-Kiers

afbeelding van Baptist Kurvers-Kiers

Wie ben ik?

Ik speel sinds 2001 op de altviool van Boris Sverdlik waarvan de laatste 2 jaar in bruikleen bij het NMF. Sinds vorig jaar bespeel ik een soepele heerlijke nieuwbouw altstok van Andreas Grütter ook in bruikleen bij het NMF. 

Op dit moment werk ik als musicus voornamelijk bij project orkesten The New Symphonics, L’Orchestra Particolare en Symphony 31. Ik werk als muziekdocent bij het Montessori Lyceum Flevoland.

Ik speel klassiek, jazz en wereldmuziek.

Klassieke muziek speel ik voornamelijk strijkkwartetten en verschillende project orkesten en oude/barok muziek. Jazz en Crossover met Mark van Vugt en Corrie van Binsbergen waarvan veel literiare concerten. Ik heb jarenlang Tango gespeeld met Carel Kraayenhof en  daarmee getoerd in Argentinië, Frankrijk, Duitsland, Belgie, Engeland, Italië, Maleisie

Veel producties heb ik gedaan met theater en dans en daarbij ik zelf vaak de muziek heb geschreven. Onder andere met Scapino Ballet en het Onafhankelijk Toneel in Rotterdam, Theater Tol uit Antwerpen. In Berlijn met onafhankelijke dansproducties.

Ik ben begonnen in  orkesten te spelen met het Nationaal Jeugd Orkest (1988-1989), Amsterdams Theater Orkest (1986-1989, ook productie), Riciottie Ensemble (1989-1994), Apituley Strijk-Orkest (1995-1997, ook productie), Ensemble Esprit (2002-heden), Promenade Orkest (2004-heden), Helios Ensemble (2005- heden), L’orchestra Particolare(2009-heden), West-Nederlands Bach Orkest (2010-heden)

Wanneer zelf schrijven, spelen en eventueel improviseren samenkomen in een productie ben ik heel gelukkig.