Mijn NMF

loginForm
 

Arthur Rusanovsky

afbeelding van Arthur Rusanovsky

Wie ben ik?

Ik begon op vijfjarige leeftijd met vioollessen aan de Muziekschool van Amstelveen bij Anneke Schilt en Hans Scheepers. Gevolgd door een aantal jaren les bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. Mijn Bachelor heb ik cum laude afgerond aan de Universität der Künste in Berlijn bij Mark Gothoni. Verder heb ik lessen gevolgd bij Ida Haendel, Vadim Brodski, Igor Ozim, Shmuel Ashkenasi, Zakhar Bron en Ana Chumachenco.

Ik ben eerste prijswinnaar van het Prinses Christina Concours, lid van het TONALi Grand Prix in Hamburg, finalist van de avond van de jonge musicus, winnaar van het Yehudi Menuhin Live Music Now E.v. in Berlijn en prijswinnaar van de Iordens viooldagen.

Op uitnodiging van het Prinses Christina Concours, de Nederlandse Consulaten en de Dutch American Heritage Foundation maakte ik een tournee door Amerika en Canada. En op uitnodiging van het Lincoln-Center-Stage-Performance maakte hij een tour door Europa en Amerika.

Tijdens het openingsconcert van het Gergiev festival in Rotterdam speelde ik als solist met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook heb ik als solist gespeeld met het Magdeburgische Philharmonie, Holland Symphonia, Jenaer Philharmonie, Amsterdams Symfonieorkest Alphons Diepenbrock, Amstelveens Symfonie Orkest en het Kennemer Jeugd Orkest.

Ik maak deel uit van verschillende ensembles in Nederland en Duitsland. 

Ik speel op een viool, gebouwd door E. Rocca in Genova. En speel met een strijkstok, gebouwd door A. Lamy in Parijs. De viool en de stok zijn aan mij in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Mijn website

www.rusanovsky.nl/arthur