Mijn NMF

loginForm
 

Annemijn Bergkotte

afbeelding van Annemijn Bergkotte

Wie ben ik?

Als altvioliste van het Ragazze Quartet speel ik over de hele wereld, en mijn rol is in een strijkkwartet natuurlijk heel duidelijk aanwezig. Ik moet snel de aandacht kunnen pakken als ik ineens een solo heb, maar ook heel goed kunnen mengen met mijn collegae. Ik hou van hard werken en power in mijn spel, maar in 'the heat of the moment' ga ik soms ook over het randje en dat komt mijn klank niet ten goede.

Tot ik op deze mooie stok mocht spelen.

Ik had deze stok al een tijdje in het vizier; een goede vriendin van mij, Judith Wijzenbeek, speelde er op, en was laaiend enthousiast. Ik heb de stok toentertijd zelfs al eventjes geprobeerd en merkte in die 5 minuutjes al dat alles gemakkelijker ging. 

Toen ik hoorde dat deze stok vrij kwam heb ik geen moment getwijfeld, en op het kantoor van het NMF zijn ze zo snel en flexibel dat ik de Tubbs binnen no time in huis had! 

En alles werd inderdaad zoveel makkelijker: ik hoef niet hard te werken om er een volle klank mee te maken, maar ook zachte subtiele passages zijn veel eenvoudiger. De eenvoudigste articulaties klinken nu zoveel mooier en afgeronder met veel minder moeite.

Ik ben heel erg blij en dankbaar dat ik op deze mooie stok mag spelen, en volgens mij is mijn kwartet dat ook!

Mijn website

www.ragazzequartet.nl

Mijn concerten