Mijn NMF

loginForm
 

Annemarie van Prooijen

afbeelding van Annemarie van Prooijen

Wie ben ik?

Op 8-jarige leeftijd werd ik toegelaten tot de Jong Talenten afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, slechts twee jaar na mijn eerste vioolles. Ik heb 6 jaar les gehad van Qui van Woerdekom. In deze periode speelde ik met succes op de Maassluisse Muziekweken, waar ik tweemaal in de prijzen viel. Met mijn deelname aan de Iordens Viooldagen sleepte ik een Masterclass van Coosje Wijzenbeek in de wacht. Ik deed orkestervaring op als concertmeester in het Viotta Jeugdensemble te Den Haag en als lid in het Atheneum Kamerorkest.
Na een muzikale onderbreking van 8 jaar auditeerde ik, met een half jaar voorbereidingstijd, voor het Utrechts Conservatorium. Daar studeerde ik klassiek viool bij Karen Turpie, Kees Hülsmann en Chris Duindam, onder wiens leiding ik mijn Bachelor heb afgerond. Daarna behaalde ik aan hetzelfde conservatorium mijn Master diploma met specialisatie kamermuziek bij Chris Duindam en Lis Perry. Ik ben actief in verscheidene ensembles en heb een groeiend aantal concerten.

Zo werkte ik mee aan diverse cd-opnames met o.a. Henny Vrienten, Maarten Willems, Ardesko Kamerorkest en Duo Annemarie & Persephone. In 2011 debuteerde ik met een pianotrio van Schumann in de kleine zaal van het Concertgebouw. Ik was concertmeester van het Gouwe Hart Orkest en Symfonie Orkest Midden Holland en soleerde met orkest in vioolconcerten van Vivaldi, Bach en Sibelius.

Als student en moeder van twee dochters is het voor mij onmogelijk geweest een instrument aan te schaffen waarmee mijn talent tot haar recht komt. Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds heeft mij daar fantastisch in geholpen. In mijn eerste studiejaren mocht ik spelen op een viool van de hand van Saskia Schouten, een mooi instrument met een warm geluid. Maar naarmate ik verder kwam in mijn studie kreeg ik behoefte aan een instrument waar ik meer uitdaging in kon vinden. De L.W. Roumen viool die ik nu bespeel biedt mij de veelzijdigheid die ik in een instrument zoek. Iedere dag weer voel ik me bevoorrecht dat ik zo'n mooi instrument mag bespelen.

Mijn website

http://www.annemarievanprooijen.nl

Mijn concerten