Mijn NMF

loginForm
 

Anne Veinberg

afbeelding van Anne Veinberg

Wie ben ik?

Ik ben in Moskou geboren, maar op mijn zesde ben ik met mijn familie naar Australië geëmigreerd. Daar heb ik mijn opleiding aan het Sydney Conservatorium High School gedaan met Daniel Herskovitch en mijn Bachelor opleiding heb ik bij Ronald Farren Price aan het Melbourne University School of Music gedaan. Vanaf 2008 woon ik in Nederland en in 2012 heb ik mijn Master opleiding bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam afgerond. Vanaf september 2015 begin ik met mijn promotieonderzoek aan het DocArtes programma van het Orpheus Instituut.

Als pianist treed ik regelmatig op in Nederland, in andere Europese landen en in Australië. Ik ben te horen als solist, improvisator, en in kamer- en groot ensembles. Ik ben lid van Duo Kolthof/Veinberg, Duo Neshome, Duo Kortekaas|Veinberg, Ensemble Scala en Off<>zz.

Vanwege mijn grote interesse voor nieuwe muziek, werk ik regelmatig samen met hedendaagse componisten zoals Wim Henderickx, Jorrit Tamminga, Vanessa Lann en Karlheinz Essl. Tevens bracht ik werken in première van Felipe Ignacio Noriega, Andys Skordis, Marcel Wierckx, Michael Young, Charlie Sdraulig en Nick Collins.

Vanaf mei 2015 ben ik de bespeler van een prachtige Yamaha C3 vleugel die net helemaal voor mij gerestoreerd is. Voor dit instrument ben ik de schenker en het Nationaal Muziekinstrument Fonds ontzettend dankbaar.

Mijn website

www.anneveinberg.com

Mijn concerten