Mijn NMF

loginForm
 

Andrej van Brakel

afbeelding van Andrej van Brakel

Wie ben ik?

Ik ben Andrej van Brakel, 14 jaar oud (geboren in 2005). Op vierjarige leeftijd begon ik met cello spelen en het volgen van lessen bij de docente Lenian Benjamins. Sinds 2016 volg ik lessen bij Joachim Eijlander als leering jong talent van het conservatorium Rotterdam (Codarts) en de muziekschool Hellendaal. Met veel plezier speel ik ook in het Codarts YTO orkest waar ik nu voor het 3e jaar de celli aanvoer. Met dit orkest mocht ik enkele jaren terug ‘de zwaan’ en ‘Allegro Appassionato’ van Camille Saint-Saens uitgevoeren en ben ik uitgenodigd om in 2019 het Celloconcert van Saint-Saents te spelen.

Ik heb meegedaan aan een paar concoursen waaronder het Princes Christina Concours, waar ik in 2017 en 2018 de aanmoedigingsprijs won. Ook kreeg ik in 2017 de 1e prijs bij het Amstelveen muziek concours.

Het was erg mooi dat ik afgelopen jaren voor publiek kon optreden, onder andere als solist met muziek van Bach tijdens het Amstelveld festival (Amstedam), Muziek op het water (Schiedam) en in Belgie en Luxemburg. In 2018 voerde ik met kinderen uit Amsterdam en Moskou de Notenkraker van Tchaikowsky uit tijdens Winteravonden aan de Amstel (Amsterdam).

 

Mijn concerten

11 mei 2019 mag ik in de kleine zaal van het Concertgebouw optreden  (halve finale van het Concertgebouw Concours).

November/December 2019 solist cello concert Saint-Saens met YTO orchestra Coadarts

Concerten in samenwerking met het NMF

zo 29 sep 2019

Huisconcert

NMF-kantoor, Amsterdam
Lees meer