Mijn NMF

loginForm
 

Anastasia Kozlova

afbeelding van Anastasia Kozlova

Wie ben ik?

Anastasia Kozlova is in Sint Petersburg geboren in een muzikale familie. Zij begint met vioollessen vanaf haar zevende jaar en wordt een jaar later toegelaten tot de Muziekschool voor begaafde kinderen (verbonden aan het Conservatorium van St. Petersburg), met als hoofdvak viool. Al snel begint haar podium ervaring als zij samen met haar moeder duetten speelt op grote podia in binnen- en buitenland. In 1993 verhuist het gezin naar Nederland, waar haar vader  aanvoerder wordt van de contrabassen bij het Radio Symphonie Orkest. Anastasia krijgt les van mevrouw Koosje Wijzenbeek. De conservatorium opleiding begint ze vanaf 1995 in Amsterdam, eerst als vooropleiding student bij Valentin Zhuk .Vanaf 1998 bij Viktor Libermann en Keiko Wataya en vanaf 1999 van Boris Belkin bij het Conservatorium van Maastricht. In 2003 behaalt zij op 23-jarige leeftijd het diploma voor Uitvoerend Musicus Bachelor Degree en in 2006 haar Master of Music degree.

Ze volgde masterclasses en lessen bij Emanuel Borok , Eduard Grach, Marc Lubotsky, Jaap van Zweden. Masterclasses in Frankrijk Colmare, Italie Chigiana Academy (waar ze de prijs won voor` the Best Student of the Year`) en Holland Music Sessions .

In 1995 behaalde Anastasia de eerste prijs in het Prinses Christina Concours, en de derde prijs bij de International Herman Krebbers Violin Contest. In 1999 werd zij vierde bij het Concours Internationale de L’interpretation de Perre Lantier in Parijs.

Ze treedt regelmatig op in Nederland, zowel met orkest als samen met bekende pianisten. Samen met Bernd Brackman speelt zij al 8 jaar vele kamermuziek recitals overal in Nederland. Samen met Maria Gartsman  vormt zij een duo en in 2007 waren zij samen het gezicht van de kamermuziekfestival Pianodorp Zuiderwoude en in 2008 speelden zij oa recital in Berlijn.

Ze heeft talloze beurzen gekregen van verschillende Nederlandse en buitenlandse
fondsen.

Ze bespeelt een Carlo Ferdinando Landolfi viool uit 1763 en een Eugene Sartory
strijkstok in bruikleen gekregen van het Nederlandse Muziek Instrumenten Fonds.

Vanaf 2009 is Anastasia artistiek leider van een nieuw festival in Hilversum en het
Gooi genaamd Festival Gooisch Klassiek.

www.gooischklassiek.nl

Mijn concerten

Ik geef concerten in verschillende bezettingen, als kamermusicus, solist, met orkest of samen met bekende pianisten, maar af en toe ook met harp en zangers.

Kamermuziek is mijn grootste passie.