Mijn NMF

loginForm
 

Amarins Wierdsma

afbeelding van Amarins Wierdsma

Wie ben ik?

Amarins Wierdsma,  (1991) Dochter van dirigent Oane Wierdsma en Klarinettiste Nancy Braithwaite, begon op tweejarige leeftijd met vioolspelen. Van 1996 tot 2009 studeerde ze bij Coosje Wijzenbeek, Nu bij Vera Beths aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook heeft ze regelmatig Bach-lessen van de cellist, Anner Bijlsma. Tijdens haar tijd bij Coosje speelde ze in de Fancy Fiddlers.

Amarins nam deel aan cursussen zoals: International Music Seminar Prussia Cove, “Stringtime”-Niederrhein in de Duitse stad Goch, Het Orlando Festival, Kloster shöntal  Het Peter de Grote Festival, Academy Lausanne, The International Holland Music Sessions en Masterclasses Apeldoorn. Tijdens het Peter de Grote festival ontving zij in de zomer van 2009 de Lamberte-hoedemaker prijs.

Amarins won 1eprijzen bij de Iordens viooldagen in Den Haag en het Davina van Wely Vioolconcours. In december 2007 werd zij benoemd tot Jong Muziektalent Nederland tijdens het Nationale Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. In 2009 won zij een 3e prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours en in oktober 2012 wordt de Kersjes Beurs ter waarde van €15.000 aan haar toegekend.

Amarins is de primarius van het Engadin kwartet, waarmee ze o.a. optrad tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Ook soleerde Amarins tijdens dit festival samen met Eva van Haaften, Rosanne Philipens en Janine Jansen in het concert voor 4 violen van Vivaldi. In 2010 soleerde ze in het vioolconcert van Tartini en  het dubbelconcert van Bach. Bruch Vioolconcert speelde ze in april 2011 met de Hilversumse Orkest Vereniging.

In april van datzelfde jaar maakte Amarins samen met Pianiste Didel Bish en Zangeres Nikki Treurniet een tour voor de Netherlands-America Foundation door de Verenigde Staten. Ook met Didel Bish won zij in november 2011 de eerste prijs in het kamermuziekconcours van het het Kamermuziekfestival Hoorn. Dit seizoen soleerde Amarins samen met Cécile Gouder de Beauregard in dubbelconcerten van Vivaldi en Schnittke. Verder reisde ze in maart 2012 samen met pianiste Didel Bish en celliste Dana de Vries, met hun ensemble ‘Strings Attached’ naar Porto, Portugal, om daar het Conservatorium van Amsterdam te vertegenwoordigen tijdens het Harmos Festival. Amarins speelt op een viool, die ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Zij werkte o.a. samen met belangrijke musici zoals Elisabeth Perry, Prunella Pacey, Nancy Braithwaite, Monique Bartels, Quirine Scheffers, Nadia Wijzenbeek, Charles Watt, Reinbert de Leeuw and Vera Beths.  Tijdens masterclasses ontving zij lessen van o.a. David Takeno, Philippe Grafin, Herman Krebbers, Gerhard Schulz, Pierre Amoyal,Viviane Hagner, Krzysztof Wegrzyn, Sherban Lupu, Mark Lubotsky en Emmy Verhey

amarinswierdsma.com/concerts/
amarinswierdsma.com/biography/
www.facebook.com/pages/Strings-Attached/167551280020630
www.facebook.com/pages/Engadin-Kwartet/267691352467?ref=hl

Mijn website

www.amarinsmwierdsma.com

Mijn concerten

Concerten in samenwerking met het NMF

zo 28 okt 2018

Huisconcert

NMF-kantoor, Amsterdam
Lees meer