Mijn NMF

loginForm
 

Alice van Binsbergen

afbeelding van Alice van Binsbergen

Wie ben ik?

Mijn naam is Alice van Binsbergen en ik ben geboren in 2003. Op mijn achtste mocht ik een instrument kiezen. Mijn keuze was echter al lang gemaakt: ik zou viool spelen! De eerste vier jaar kreeg ik les van Emma Breedveld, bij de Muziekschool Amsterdam. Vanaf september 2016 is mijn viooldocente Wiesje Miedema en volg ik les bij de Sweelinck Academie voor Jong Talenten van het Conservatorium van Amsterdam.

 

Het mooiste vind ik om het gevoel dat bij muziek hoort, op een podium over te brengen, als solist of als lid van een kamerorkest. Naast solo-optredens heb ik de afgelopen jaren ook in verschillende ensembles gespeeld in Amsterdam en Amstelveen. Sinds 2016 ben ik violiste bij het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Ik speel graag kamermuziek. Mijn studie aan de jongtalentafdeling van het Conservatorium van Amsterdam biedt mij de kans om in ensembles te spelen met andere, gemotiveerde musici.

Het was voor mij een voorrecht om, met hulp van mijn viooldocente, een instrument en een strijkstok te mogen kiezen uit de collectie van het NMF. Mijn keuze is gevallen op een prachtige viool van Max Möller. Deze viool wordt de komende jaren, tijdens mijn studie aan het Conservatorium, mijn trouwe compaan!