Mijn NMF

loginForm
 

Laatste nieuws

Vergoeding musici lunchpauzeconcerten

vrijdag 10 mei 2019

De gratis toegankelijke lunchconcerten bij diverse concertzalen zijn sinds jaar en dag een begrip. Ze bieden een sympathieke kennismaking met de zaal, met groots (en vaak jong) talent en fantastische muziek. Voor iedereen geschikt en een fijne invulling van de dag rond lunchtijd. Of toch niet? Musici komen in opstand nu blijkt dat de zalen hun musici niet betalen voor deze lunchconcerten. Omdat ook het NMF in samenwerking met zalen lunchconcerten verzorgt, wil het duidelijkheid scheppen omtrent de vergoeding aan zijn musici voor deze lunchconcerten.

Het NMF werkt al enige tijd samen met het Muziekgebouw aan ’t IJ, het Koninklijk Concertgebouw en De Oosterpoort in Groningen. Zowel jonge talenten als topmusici van het NMF bestijgen deze podia en verzorgen indrukwekkende concerten: het Dudok Kwartet, violiste Sarah Kapustin, pianist Aidan Mikdad, violiste Hawijch Elders, het Helix Trio met violiste Birthe Blom, het Puellae Kwartet, het Volkmann Trio en nog vele anderen.

De samenwerking tussen de zaal en het NMF gaat met gesloten beurzen. Maar het NMF betaalt wel zijn musici. In tegenstelling tot veel zalen, betaalt het NMF zijn musici een vaste vergoeding van €163 per persoon indien zij een NMF-instrument bespelen. Indien de musicus geen binding heeft met het NMF, ontvangt deze het dubbele, te weten €326. Het NMF vindt het belangrijk dat musici in ruil voor het in bruikleen krijgen van een vaak prachtig, kostbaar instrument, optreden namens het NMF en zo donateurs de gelegenheid geven om te zien waar hun donatie aan wordt besteed. Zo snijdt het mes ook nog eens aan twee kanten: de musicus heeft een podium, en het NMF een mogelijkheid tot promotie. Maar het NMF vindt het wel belangrijk om de musici hiervoor een fee te betalen. Het NMF is voornemens het vergoedingsbeleid onder de loep te nemen en t.z.t. de Fair Practice Code te ondertekenen. 

Dus graag tot ziens bij één van de volgende lunchconcerten van het NMF.

Meer nieuwsberichten

vr 5 jul 2019

Versterking: nieuwe assistent collectie

Lees Meer
do 27 jun 2019

Mascha van Nieuwkerk (Fuse) valt voor ‘crispy’ Italiaan

Lees Meer

Bekijk alle nieuwsberichten