Mijn NMF

loginForm
 

Laatste nieuws

Steun de Steinway-restauratie!

donderdag 16 februari 2017

Auteur: Marcel Schopman

Steeds vaker krijgen we prachtige instrumenten uit schenkingen of nalatenschappen, die een aanwinst voor de collectie zijn. Voordat wij de instrumenten aan musici in bruikleen kunnen geven, is een grondige revisie of restauratie soms noodzakelijk. Zo werd in oktober vorig jaar een prachtige Steinway-B vleugel uit een nalatenschap van een donateur uit Wassenaar verkregen. De vleugel kan echter nog niet aan onze collectie worden toegevoegd...

Het is een vleugel uit 1907, die volgens onze expert Frank Bonarius (Andriessen in Haarlem) buitengewoon interessant is en een uitgesproken allure heeft. “Iedereen wordt hier blij van”, aldus de toelichting bij zijn taxatierapport. Voor technisch en mechanisch herstel van deze topvleugel is echter een investering van minimaal € 15.000 nodig.

Vandaar dat we recentelijk een fondsenwervingsactie hielden om dit bedrag bij elkaar te krijgen, zodat de vleugel gerestaureerd kan worden en aan een musicus ter beschikking kan worden gesteld. Inmiddels hebben we een bedrag van ruim € 15.000 hiervoor mogen ontvangen. Wij hebben nu groen licht gegeven aan de firma Andriessen in Haarlem om met de restauratie te starten. Hartelijk dank voor uw steun!

Houdt u de website in de gaten om de restauratie op de voet te volgen! De vleugel wordt binnenkort naar Haarlem vervoerd. Naar verwachting zal de vleugel (met concert!) worden ingewijd in het najaar van 2017.

Foto's van Andriessen B.V. (@andriessenpiano op Instagram).

Meer nieuwsberichten

wo 24 jan 2018

NMF-violisten bij het Nederlands Vioolconcours 2018

Lees Meer
di 12 dec 2017

Dank voor uw donatie!

Lees Meer

Bekijk alle nieuwsberichten