Mijn NMF

loginForm
 

Laatste nieuws

Spectaculair transport Bechstein-vleugel

woensdag 14 november 2018

Auteur: Katrien Kloos

Zachtjes krakend ging hij vanochtend vroeg over de balkonrand van een appartement op de 16e verdieping in Delft, deze kostbare 40 jaar oude Bechstein-vleugel. Deskundig toegedekt met paardendekens zweefde hij, onder grote belangstelling van buurtbewoners en pers, van 54 meter hoogte naar beneden. Om vlekkeloos te landen in de handen van de transporteur. Beneden haalt iedereen opgelucht adem. Voor de familie van de erflater, die zijn vleugel aan het NMF heeft nagelaten, is het een ontroerend moment. “Daar gaat hij. Tegen de blauwe lucht bij een mooi opkomend zonnetje zweeft zijn geliefde vleugel een nieuwe bestemming tegemoet. Oom Hubert zit te stralen, dat weet ik zeker. Het is goed zo.”

Kostbaar

Op woensdagochtend 14 november werd voor het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds een kostbare Bechstein-vleugel uit een appartement, op de 16e verdieping, in Delft getakeld. Het NMF heeft de vleugel, met een waarde van € 35.000, ontvangen uit een nalatenschap. Er bleek één klein probleem. De vleugel van ruim 2 meter lang stond op de 16e verdieping en kon niet via de lift naar beneden.

Hoogste kraan

Het NMF heeft Griffioen Transport, gespecialiseerd in het verhuizen en vervoeren van vleugels, gevraagd deze klus te klaren. Barry Dik: “Vleugels verhuizen is ons dagelijkse werk, maar zo spectaculair hebben wij het nog niet eerder meegemaakt. Een van de hoogste mobiele kranen met opzet stuk wordt ingezet. We moeten namelijk een hoogte van 54 meter overbruggen over een afstand van 57 meter. Dat is gigantisch."

Opslag

De vleugel is veilig in de opslag van het NMF aangekomen. De vleugel is in zeer goede staat en zal binnenkort bij een getalenteerde musicus thuis komen te staan. Het NMF is alle betrokken partijen zeer erkentelijk en bedankt ook graag de familie van de erflater die dit spectaculaire transport heeft mogelijk gemaakt.

 

Meer nieuwsberichten

vr 5 jul 2019

Versterking: nieuwe assistent collectie

Lees Meer
do 27 jun 2019

Mascha van Nieuwkerk (Fuse) valt voor ‘crispy’ Italiaan

Lees Meer

Bekijk alle nieuwsberichten