Mijn NMF

loginForm
 

Laatste nieuws

Presentatieconcerten 2018

maandag 4 juni 2018

Muziek, topmusici, verhalen, interviews en film... Dat waren de ingrediënten voor drie geslaagde NMF Presentatieconcerten. De prachtige zalen in Zwolle (Hemminkzaal van Odeon), Delft (Museum Prinsenhof) en Haarlem (De Philharmonie) deden de musici en muziek absoluut eer aan.

Diepe indruk

De nadruk van de Presentatieconcerten lag deze keer op de instrumenten, waarbij werd verteld over de achtergrond van restauratie, aankoop en bouw van de instrumenten. Piano-expert Frank Bonarius (Andriessen Vleugels) verschafte, gelardeerd met camerabeelden, een goede indruk over hoe een vleugel in elkaar zit en vertelde over de geschonken Steinway-B, die het NMF door hem heeft laten herstellen. Fenomenale pianiste Mariana Izman liet horen hoe prachtig de vleugel nu klinkt.

Marimbist David Kuijken vertelde samen met de NMF-collega’s Marcel en Geertje het verhaal over de bouw van de eerste marimba, en daarmee het eerste slagwerkinstrument, dat het NMF aan de collectie heeft toegevoegd. Dit voor velen nog onbekende instrument heeft inmiddels een diepe indruk achtergelaten op het publiek.

Bouw van een triple harp

Naast muziek, verhalen en achtergrondinformatie over de instrumenten was de fondsenwerving volledig gewijd aan de bouw van een barokharp, de zogenaamde triple harp, die het NMF graag voor Gwyneth Wentink wil aankopen.

De drie instrumenten (vleugel, harp en marimba) kwamen in een spetterende toegift samen in Ten Holts Canto Ostinato.

Het NMF bedankt iedereen die een donatie heeft gedaan ten behoeve van de triple harp en bedankt iedereen voor zijn komst! De uitslag van de verloting van het privéconcert door harpiste Gwyneth, wordt rond 15 juni bekend gemaakt.

Heeft u nog niet gedoneerd voor de triple harp?
Dat kan alsnog. Iedereen die voor 15 juni een donatie doet voor de triple harp maakt nog kans op het privéconcert door Gwyneth Wentink.

Wilt u de film over de bouw van Réus 49 of de aanbeveling van Sir John Eliot Gardiner nog een keer zien? Ze staan nu online.

Foto's © Onno van Ameijde

Meer nieuwsberichten

wo 22 mei 2019 {$caption}

In de maak: een nieuwe website voor het NMF

Lees Meer
vr 10 mei 2019 {$caption}

Vergoeding musici lunchpauzeconcerten

Lees Meer

Bekijk alle nieuwsberichten