Mijn NMF

loginForm
 

Laatste nieuws

Nieuwe directeur NMF

donderdag 2 augustus 2018

Manon Veenendaal volgt per 3 augustus 2018 Marcel Schopman op als directeur/bestuurder van het NMF. Sinds 2004 was Marcel Schopman directeur en onder zijn enthousiaste leiding is het NMF uitgegroeid tot een gezaghebbende organisatie in de Nederlandse muziekwereld.

Manon Veenendaal (1978) is sinds 2005 werkzaam bij het NMF als Manager Marketing en Fondsenwerving. Daarnaast is ze ook verbonden aan het Fonds Podiumkunsten als adviseur muziek. Ze studeerde cello op het conservatorium en algemene letteren met als specialisatie kunstbeleid- en management. In 2013 heeft Manon de beroepsopleiding voor Fondsenwerver B aan de IF-Academy afgerond. Voordat ze bij het NMF kwam, werkte ze onder meer bij ING Kunstzaken en Amsterdam Sinfonietta.

Manon Veenendaal: “Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds is een fantastische organisatie waar ik bijna veertien jaar geleden mijn hart aan heb verpand. Ik zie er enorm naar uit om dit unieke fonds de komende jaren samen met het betrokken team van ervaren en kundige medewerkers verder uit te bouwen en de ultieme match tussen musicus en instrument te blijven maken. Mijn focus zal, naast het bestendigen van de financiën, uitgaan naar het verbreden van de doelgroep en het delen van onze impact en kennis.”

Els Swaab: “In een openbare sollicitatieprocedure bleek Manon de bij het NMF meest passende kandidaat. De Raad van Toezicht heeft er alle vertrouwen in dat Manon op haar zeer eigen, inspirerende wijze met succes zal voortbouwen op de inmiddels stevige fundamenten van het NMF.”


Foto: Marieke Wijntjes

 

Meer nieuwsberichten

di 26 mrt 2019

Royé-cello voor Andrej

Lees Meer
do 28 feb 2019

Unieke Dolezza voor Martin van Hees

Lees Meer

Bekijk alle nieuwsberichten