Mijn NMF

loginForm
 

Laatste nieuws

Lyrisch over de triple harp

dinsdag 29 mei 2018

Harpiste van wereldniveau, Gwyneth Wentink, kwam onlangs bij het NMF met een bijzonder verzoek. Ze zou graag willen beschikken over een triple harp: een barokharp met drie rijen snaren. Het NMF gunt het haar van harte en laat graag een nieuwe triple harp bouwen door de Duitse harpbouwer Claus Henry Hüttel. Uw steun hierbij maakt de bouw mogelijk!

Interdisciplinair
Gwyneth is meer dan een veelzijdig musicus. Na haar studie in de klassieke muziek, heeft ze zich gespecialiseerd in Indiase, hedendaagse en barokmuziek. Naast een actief leven 'on stage', is ze als cultureel entrepeneur 'off stage' actief als curator, docent en initiatiefnemer van verschillende interdisciplinaire podiumproducties. Nu ze met een triple harp de barokmuziek eigen maakt, ziet ze ook een grote uitdaging in het ontwikkelen van hedendaags repertoire voor de triple harp.

Huurinstrument
"Het is een fantastisch rijk instrument en met zijn drie rijen snaren zijn er unieke 'soundscapes' mogelijk. Ik ben dan ook ontzettend benieuwd wat hedendaagse componisten met het instrumenten kunnen doen. Tot nu toe moet ik me behelpen met huurinstrumenten, maar dat is niet ideaal."

Aanbeveling
Toen Gwyneth in 2014 werd benaderd door niemand minder dan de wereldberoemde dirigent Sir John Eliot Gardiner, om triple harp te spelen in zijn English Baroque Soloist, leek dat haar een enorme uitdaging. De Britse dirigent is lovend over Gwyneth en zij werken nauw samen in vele concertproducties. Een groot formaat triple harp van de Duitse bouwer Claus Henry Hüttel, in bruikleen van het NMF, zou voor Gwyneth een enorme uitkomst zijn!

Helpt u mee?

Gwyneth Wentink bespeelt de triple harp in Monteverdi's L'Orfeo.

 

Meer nieuwsberichten

wo 22 mei 2019 {$caption}

In de maak: een nieuwe website voor het NMF

Lees Meer
vr 10 mei 2019 {$caption}

Vergoeding musici lunchpauzeconcerten

Lees Meer

Bekijk alle nieuwsberichten