Mijn NMF

loginForm
 

Laatste nieuws

4 topinstrumenten voor Dudok Kwartet

maandag 11 december 2017

Het Dudok Quartet Amsterdam speelt sinds kort op vier prachtige instrumenten. De musici hebben die in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Altvioliste Marie-Louise speelde al langer op een NMF-alt. Hierdoor geïnspireerd ging het kwartet op zoek naar een nieuwe 'match'. En dat is meer dan gelukt!

Klankvariatie

Altiste van het Dudok Kwartet, Marie-Louise de Jong, speelt al bijna twee jaar op een altviool van het NMF, gebouwd door Max Möller in Amsterdam, 1948. Hierdoor geïnspireerd ging het kwartet op zoek naar een nieuwe set. De huidige constellatie is een mix geworden die ruimte biedt aan meer complexe kleuren en een rijke waaier aan klankvariatie. Daarnaast stellen de instrumenten hen meer in staat om ook individueel expressiever uit de hoek te komen.

Oude meesters

Judith van Driel (primarius) speelt sinds begin november op de “Douglas Kane-viool”, gebouwd door Francesco Goffriller in Venetië, omstreeks 1725. Marleen Wester (2e viool) bespeelt een viool die gebouwd is door Vincenzo Panormo (Londen, 1810) en David Faber een cello van Sébastien Philippe Bernardel uit Parijs, 1865.

Met korting naar het Dudok Kwartet

Tijdens de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam speelt het Dudok Kwartet op 2 februari 2018 (17.00 uur) werken van Mozart en Ligeti. Als NMF-donateur krijgt u € 5,- korting op een concertkaartje. Bestel kaarten via het Muziekgebouw aan 't IJ en vul tijdens het bestelproces de actiecode nmfsqba in.
 

Meer nieuwsberichten

do 27 dec 2018

Eva Kingma bouwt altfluit voor NMF

Lees Meer
do 20 dec 2018

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Lees Meer

Bekijk alle nieuwsberichten