Mijn NMF

loginForm
 

Laatste nieuws

Nieuw seizoen Appeltaartconcerten

vrijdag 14 september 2018

Stichting Appeltaartconcerten komt met appeltaart naar mensen toe, om ze te raken en te ontroeren met klassieke muziek. Ze streven naar een warme sfeer waarin muziek, musici en publiek tot hun recht komen. Jaarlijks spelen de musici tientallen concerten in ouderenzorg-instellingen, buurthuizen en psychiatrische instellingen in heel Nederland. De professionele musici zijn afkomstig uit o.a. de beste Nederlandse symfonieorkesten.

Op 3 oktober delen internationale topmusici Quirine Viersen en Lis Perry het podium van Theater Stefanus tijdens de aftrap van het nieuwe seizoen Appeltaartconcerten. ‘We zijn beretrots dat deze musici graag Appeltaartconcerten willen geven.’ Dat zegt de artistiek leider Michiel Holtrop. ‘Het gaat hen net als bij de andere musici om het contact met het publiek, de informele sfeer en uiteraard de mooie muziek.’

Quirine Viersen speelt als soliste met de beste internationale symfonieorkesten. Ze bespeelt een cello, gebouwd door Giuseppe Guarneri “Filius Andreae” in Cremona, 1715 (’Ex-Navarra’) uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Violiste Lis Perry is concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest en veelgevraagd kamermuziekspeler. Met andere Appeltaartmusici brengen zij twee prachtige, uitdagende werken: op het programma staat het virtuoze, romantische pianokwintet van Brahms met als contrast een luchtig pianokwartet van Mozart.

Met violisten Lis Perry en Mintje van Lier, altviolist Michiel Holtrop, pianist Daniel Kramer en onze Appeltaart-ambassadeur en celliste Quirine Viersen. De volgende concerten in ZIMIHC theater Stefanus zijn op 9 november (Spaanse muziek) en 18 december (de vier jaargetijden). Ook start er in het najaar een serie openbare Appeltaartconcerten op locaties van ouderenzorginstelling AxionContinu.

Quirine Viersen © Foto Marco Borggreve

Appeltaartconcert
3 oktober 2018

ZIMIHC theater Stefanus

Braziliedreef 2, Utrecht 

aanvang 10.30 uur, einde 12.00

Toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop.

Meer nieuwsberichten

vr 14 sep 2018

NMF Steunfonds in het leven geroepen

Lees Meer
za 25 aug 2018

In memoriam: Pieter Moerenhout

Lees Meer

Bekijk alle nieuwsberichten