Mijn NMF

loginForm
 

Laatste nieuws

Herman Krebbers overleden

vrijdag 4 mei 2018

Herman Krebbers is op woensdag 2 mei overleden. Hij is 94 jaar geworden. Krebbers was tientallen jaren concertmeester van het Concertgebouworkest en was wereldwijd bekend.

Het NMF heeft in 2005 de viool van Krebbers in de collectie opgenomen. Krebbers speelde ruim vijftig jaar op deze viool van de Italiaanse vioolbouwer Bergonzi. De viool is gemaakt in 1741. "Toen Krebbers stopte met spelen, wilden wij heel graag dat die viool in Nederland bleef", zegt directeur Marcel Schopman. Een goede vriend van Krebbers was violist Theo Olof, die het NMF mede heeft opgericht. Ook van Olof heeft het NMF de viool, waarop hij jarenlang heeft gespeeld, in de collectie. "Wij zeggen altijd dat Olof en Krebbers de twee grootste Nederlandse violisten zijn van de vorige eeuw", zegt Marcel Schopman. "Het is heel bijzonder om de instrumenten van dat duo in ons bezit te hebben.”

Krebbers' viool is in bruikleen bij Maria Milstein: "De prachtige Michel Angelo Bergonzi viool die ik bespeel is ooit de viool van Herman Krebbers geweest - Krebbers heeft daarop talloze concerten gespeeld en opnames gemaakt. Het is voor mij een bijzondere eer om een viool met zo'n geschiedenis te mogen bespelen.”

Theo Olof en Herman Krebbers in 1993 (ANP)

Meer nieuwsberichten

di 1 mei 2018

Overdracht grootste harp ter wereld aan Remy van Kesteren

Lees Meer
wo 25 apr 2018

NMF 30 jaar

Lees Meer

Bekijk alle nieuwsberichten