Mijn NMF

loginForm
 

Laatste nieuws

Triple harp gespot in Parijs

woensdag 17 april 2019

In de Philharmonie van Parijs kwam voormalig NMF-directeur Marcel Schopman vorige week een bijzonder instrument tegen, gebouwd in opdracht van het NMF: de triple harp voor harpiste Gwyneth Wentink. Binnenkort de officiële berichtgeving, maar Gwyneth en Sir John Eliot Gardiner draaien al proef…

Marcel Schopman: "Loop ik nietsvermoedend de Philharmonie binnen voor een uitvoering van Semele, zie ik tot mijn verrassing een harp op het podium staan. Volgens mij schreef Handel geen harppartij voor Semele. Maar verdraaid, daar loopt Gwyneth het podium op. Het wordt een wereldconcert en Gwyneth speelt daar een belangrijke rol bij. Een dag later spreek ik haar (toevallig) in de Thalys en vertelt ze me dat wat ik dacht inderdaad klopt, maar dat zij de dirigent (Gardiner) overtuigd heeft een harp mee te laten spelen. En zo ben ik onverwachts getuige van het werelddebuut van de triple harp van het NMF. En wat een debuut is het! Wat een concert! Wat een muziek! Wat een dirigent! Wat een solisten, koor en orkest! En wat een harpiste! Allemaal wereldtop. Het NMF mag trots zijn op zo'n musicus!”

De triple harp, gebouwd door Claus Hüttel in Duitsland, vlakbij de grens met Nederland, is voltooid en inmiddels bij Gwyneth Wentink. We berichten spoedig in detail over deze aanwinst voor de NMF-collectie.

Meer nieuwsberichten

ma 8 apr 2019

Nagenieten van geslaagd NMF Kamermuziekfestival

Lees Meer
di 26 mrt 2019

Nieuwe Royé-cello voor jong cellotalent

Lees Meer

Bekijk alle nieuwsberichten