Mijn NMF

loginForm
 

Het NMF feliciteert...

Sarah Kapustin (viool, 35)
Per september 2017 zal violiste Sarah worden verwelkomd als nieuwe collega binnen het team van de Sweelinck Academie, de afdeling jong talent van het Conservatorium van Amsterdam. Sarah combineert een succesvolle internationale carrière als violiste met een intensieve praktijk als vioolpedagoog.

Noa Wildschut (viool, 15)
De jonge violiste Noa heeft in september 2016 een contract ondertekend bij Warner voor haar debuutalbum met het Vijfde vioolconcert en de Sonate K. 454 van Mozart. Deze cd wordt in november, begeleid door het Nederlands Kamerorkest en haar oom, pianist Yoram Ish-Hurwitz, opgenomen.

Babylon Quartet
Het strijkkwartet kreeg in december 2016 de Extra strijkkwartetstipendium van Het Kersjes Fonds uitgereikt in het Koninklijk Concertgebouw. Drie leden in het kwartet bespelen een instrument van het NMF: violisten Leonid Nikishin (1988) en Danielle Daoukayeva (1992), en cellist William McLeish (1992).

Javier Lupiáñez (viool, 36)
Het ensemble Les Esprits Animaux, opgericht door NMF-violist Francisco Javier Lupiáñez Ruiz, heeft tijdens het Internationaal Van Wassenaer Concours 2016 maar liefst vier prijzen in de wacht gesleept: de Eerste prijs, de Persjuryprijs, de Jongerenjuryprijs en de Oude Muziek Seizoensprijs. Het concours geeft sinds 1986 een boost aan de carrière van beginnende oudemuziek-ensembles en -musici. Bovendien heeft Javier met zijn ensemble Scaramuccia recent sonates (“Nuove Sonate”) van Vivaldi opgenomen onder het label Ayros.