Mijn NMF

loginForm
 

Vijf Mei Concert

De stichting CultBee in het Friese dorp Beetsterzwaag brengt cultuur dichtbij. In 2011 is de ideële stichting opgericht met als doel: voor iedereen toegankelijke en laagdrempelige cultuur en muziek in Beetsterzwaag en omgeving. Onder de naam 'CultBee' worden culturele evenementen, concerten, educatie en workshops met muziek georganiseerd in Beetsterzwaag en omgeving.

Datum vrijdag 5 mei 2017
Tijd 16:00 uur
Locatie Dorpskerk
Plaats Beetsterzwaag
Website http://www.cultbee.nl

Op Bevrijdingsdag 2017 organiseert CultBee voor het eerst het Vijf Mei Concert. Het eerste concert staat onder meer in het teken van de bijzondere viool die Amarins Wierdsma bespeelt.

Deze viool is door wijlen Elska ‘t Hoen geschonken aan het NMF. Elska's peuterjaren speelden zich af in een Jappenkamp. Haar moeder had, naast de 2-jarige Elska, alleen een boek en de viool mee kunnen nemen, de bezittingen die haar het meest dierbaar waren. Drieëneenhalf jaar later verlieten moeder, dochter en de viool het kamp. Moeder bespeelde de viool tijdens de jaren in het interneringskamp. Onder de onvoorstelbare omstandigheden was de Landolfi-viool haar steun en toeverlaat geweest. Iedereen zal zich kunnen indenken dat dit instrument een cruciale rol heeft gespeeld in het leven van Elska's moeder en daardoor ook van grote waarde is geweest voor Elska zelf.

Musici

Amarins Wierdsma, viool
Edward Liddall, piano

Muziek van Beethoven, Bosmans en Ravel.

Kaarten

Kaarten à € 10,- zijn te bestellen via:


Meer evenementen

wo 28 jun 2017

Appeltaartconcert

Groenelaan Amstelveen
Lees Meer
wo 24 mei 2017

Appeltaartconcert

Zorgcentrum Aelsmeer Aalsmeer
Lees Meer

Bekijk alle evenementen