Mijn NMF

loginForm
 

Open Tuinendag Utrecht

Op zaterdag 29 juni a.s. vindt de negende Open Tuinendag Utrecht plaats. Meer dan vijftig particuliere tuinen en pandhoven in en rond de Utrechtse binnenstad, waarvan de meeste niet openbaar toegankelijk zijn, openen dan hun poorten voor het publiek. Na afloop wordt er in samenwerking met het NMF een concert aangeboden in het Bartholomeus Gasthuis.

Datum zaterdag 29 juni 2019
Tijd 17:15 uur
Locatie Bartholomeus Gasthuis
Plaats Utrecht
Website http://www.opentuinendagutrecht.nl

Bijzondere plekken

Verscholen achter muren en huizen in en rond de binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust met vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. De Open Tuinendag is een unieke gelegenheid om deze bijzondere plekken te bezoeken. Meer dan vijftig tuinen openen hun poorten voor het publiek. Net buiten de oude binnenstad zijn dit jaar ook weer meerdere tuinen opengesteld aan de monumentale Maliebaan.

Nieuwe tuinen

Tuinen die dit jaar voor het eerst meedoen zijn onder meer de monumentale tuin achter de
eclectische villa aan Maliebaan 7 - met berceau, tuinhuis en vijver - en enkele huizen aan de Nieuwegracht, waaronder nummer 159 met een geheel ommuurde achtertuin. Bijzonder is de daktuin aan het Vredenburgplein, waar verschillende soorten sedum bloeien; de tuin is bovendien interessant vanwege het bijzondere afwateringssysteem en zijn isolerende eigenschappen.

Veel keus

Van groot tot klein en sober tot uitbundig: alle tuinen zijn uniek en bieden vaak een verrassende blik op de omringende bebouwing.  De Open Tuinendag biedt volop mogelijkheden om een dag in de Utrechtse binnenstad door te brengen: de tuinen liggen op loopafstand van elkaar en een horecagelegenheid is nooit ver weg. In sommige tuinen vinden muziekoptredens plaats of worden rondleidingen gegeven. Op de daktuin aan het Vredenburgplein en bij de Winkel van Sinkel aan de Oudegracht geeft de gemeente Utrecht uitleg over het water- en hittebestendig maken van tuinen.

Concert

Na afloop van de Open Tuinendag wordt om 17.15 uur in de Smeezaal van het Bartholomeus Gasthuis een concert aangeboden in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Dit concert is voor passe-partouthouders gratis, maar reserveren is noodzakelijk via www.opentuinendagutrecht.nl.

Duo JuMa
Julija Hartig, viool
Masha Iakovleva, viool
Werken van Berio, Leclair, Chatsjatoerjan en De Bériot

Passe-partout

De deelnemende tuinen zijn tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van de locaties en een plattegrond met looproutes. Een passe-partout kost € 12,50 per persoon en is vanaf zaterdag 1 juni verkrijgbaar bij de VVV-Utrecht. Vooraf bestellen is ook mogelijk via VVV-Utrecht, Domplein 9-10, tel. 030-2360004 of via . Gezien de grote belangstelling wordt reserveren aanbevolen.


Meer evenementen

do 26 sep 2019

Lunchconcert

Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam
Lees Meer
zo 6 okt 2019

Klassiek in de Johannes Kapel

Johannes Kapel Amstelveen
Lees Meer

Bekijk alle evenementen