Mijn NMF

loginForm
 

Nederlandse Viooldag

Het Nederlands Vioolconcours organiseert dit jaar de tweede editie van de Nederlandse Viooldag: een dag voor violisten, viooldocenten en muziekliefhebbers. Simone Lamsma (Eerste Prijs Oskar Back 2003) geeft masterclasses aan de Davina van Wely finalisten van 2018. Meld je aan voor workshops van Tim Kliphuis (improvisatie) en Diamanda Dramm (moderne speeltechniek). Of maak je eigen instrument met Jacob Plooij en kijk rond op de violenmarkt. Ilona Sie Dhian Ho en Wieke Karsten geven workshops speciaal voor viooldocenten (gratis voor ESTA leden). Er is een lunchconcert en natuurlijk we sluiten de dag ook af met een prachtig concert. De musici zijn Simone Lamsma, Niek Baar (Eerste Prijs Oskar Back 2018), Diamanda Dramm en het Dudok Kwartet.

Datum zondag 7 oktober 2018
Tijd 10:30 uur
Locatie Gebouw voor Kunsten en Wetenschappen
Plaats Utrecht
Website http://www.nederlandsvioolconcours.nl/viooldag

Workshops

Deelnemers kunnen zich op deze website opgeven voor workshops en/of de showcase. Er geldt een maximumaantal deelnemers van 20 mensen per workshop. Alle deelnemers krijgen twee vrijkaarten voor familie of vrienden.

Masterclasses en concerten

Wilt u de masterclasses en concerten als toehoorder bijwonen? Dat kan, kaarten à € 10,- zijn te koop aan de deur, of u kunt kaarten reserveren door een e-mail te sturen naar .

Informatiestand en violenmarkt

Naast de ontvangstbalie vind je een informatiestand van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en Broekmans en van Poppel neemt speciaal voor de Viooldag een selectie bladmuziek mee voor violisten. Op de Violenmarkt kun je o.a. (barok)strijkstokken van Andreas Grütter uitproberen, de stapel en kam van je viool laten nakijken en violen uitproberen.

Meer informatie

Het hele programma vind je op deze website.

Musici met een NMF instrument

Bekijk alle musici verbonden aan het NMF

Meer evenementen

za 13 okt 2018

Bachdag Amersfoort

Sint Aegtenkapel Amersfoort
Lees Meer
wo 17 okt 2018

Het stokje doorgeven

Sint Aegtenkapel Amersfoort
Lees Meer

Bekijk alle evenementen