Mijn NMF

loginForm
 

Winkel van de Gruyter (rood met witte stippen)

afbeelding

Winkel van de Gruyter

Het Weekend van het NMF
Een heuse marathon van 100 (kamer)concerten door musici van het NMF op historische en bijzondere architectonische locaties van Vereniging Hendrick de Keyser. Deze prachtige locaties liggen verspreid door heel Nederland en zijn normaal gesproken niet of slechts bij uitzondering te bezoeken. De concerten zullen 60 minuten duren, inclusief toelichtingen. Na afloop zal er (over het algemeen) de gelegenheid zijn de locatie / stijlkamers te bezichtigen en om meer over beide organisaties te weten te komen.

In 1917 kocht de bekende kruideniersfirma De Gruyter in het ‘Regentesse- en Valkenboskwartier' een rijtjeshuis en liet dit door de vaste architect W.G. Welsing verbouwen tot winkelpand. De winkel kreeg een rijk betegeld interieur en een chique voorgevel in Art Decotrant. Het pand bleef kruidenierswinkel tot 1994. Bij de restauratie werd de winkel uit 1917 weer in volle glorie hersteld.Kaarten € 0,00 per stuk
Uitverkocht
Datum zondag 21 april 2013
Concert 20:00 - 21:00 uur
Locatie Winkel van de Gruyter
Beeklaan 303
2562 AH Den Haag
zie google maps of www.hendrickdekeyser.nl
Pauze Concert zonder pauze

Programma

Cello duo's van de Fesch, Witsenbergh en Horton
Concert rondom (vergeten) Nederlandse muziekhelden uit de tijd van Bach.
Zowel de Fesch als Wittenberg waren Nederlanders. Horton droeg de suite op aan een Nederlandse cellist (Jacques van Lier).

Musici

Tom van Lent & Justa de Jong - cello

Tom van Lent

Lees meer