Mijn NMF

loginForm
 

de Elant

afbeelding

de Elant

Het Weekend van het NMF
Een heuse marathon van 100 (kamer)concerten door musici van het NMF op historische en bijzondere architectonische locaties van Vereniging Hendrick de Keyser. Deze prachtige locaties liggen verspreid door heel Nederland en zijn normaal gesproken niet of slechts bij uitzondering te bezoeken. De concerten zullen 60 minuten duren, inclusief toelichtingen. Na afloop zal er (over het algemeen) de gelegenheid zijn de locatie / stijlkamers te bezichtigen en om meer over beide organisaties te weten te komen.

De Warmoesstraat gaat terug op een dijk langs de Amstel en bewaart de oudste woonhuizen van Amsterdam. Dit huis grensde aan de achterzijde met zijn erf aan het kerkhof van de Oude Kerk. Later werden daar de pandjes Enge Kerksteeg 2 en 4 gebouwd, die eveneens in het bezit zijn van de Vereniging.

De Warmoesstraat was tot in de 17de eeuw de deftigste winkelstraat van Amsterdam. Ook dit huis was een winkelhuis, dat voornamelijk werd bewoond door stoffenhandelaren. De bouwgeschiedenis is ingewikkeld en werd pas duidelijk bij de restauratie van 1990. Kern van de huidige bebouwing is een huis uit circa 1480 dat bestond uit een zeer hoge begane grond en een zolder. Het was 15 meter lang en werd door een zwaar gotisch houtskelet verdeeld in 7 vakken. De voorste vier vakken vormden de winkel (voorhuis). Het achterstuk bevatte de woning (binnenhaard) en was door een insteekvloer verdeeld in twee kamers boven elkaar. Kaarten

Bestel kaarten voor € 0,00 per stuk

Datum zondag 21 april 2013
Concert 11:00 - 12:00 uur
Locatie de Elant
Warmoesstraat 83
Amsterdam
zie google maps of www.hendrickdekeyser.nl
Pauze Concert zonder pauze

Programma

Een poetische ochtendmelange van muziek voor cello solo -
met werken van oa P. Vasks, W. Bulsink, B. Britten en improvisaties over madrigalen van Gesualdo en Monteverdi
Programmawijzigingen voorbehouden.

Musici

Annie Tangberg - cello

Annie Tångberg

Lees meer