Mijn NMF

loginForm
 

Uw instrument in bruikleen geven

Als eigenaar van een instrument weet u hoe belangrijk het is dat het ook daadwerkelijk bespeeld wordt. Niet alleen omdat het gemaakt is om te klinken, maar vooral ook omdat een instrument er niet beter op wordt als het onder een laag stof in een kast of kist blijft liggen. Als u een instrument in bezit heeft dat niet bespeeld wordt en waar u wel graag het eigendom over wilt behouden, kunt u een bruikleen aan het NMF overwegen. Het NMF heeft meer dan 25 jaar ervaring in het op een zorgvuldige manier beheren van hoogwaardige muziekinstrumenten en kan met een bruikleeninstrument één van de talentvolle musici op onze wachtlijst helpen. Het NMF heeft momenteel 100 instrumenten van derden in beheer. Uw instrument is bij ons dus in goede handen!

Wat houdt dat in?

Het NMF zorgt voor een goede bestemming en neemt verzekering en onderhoud voor zijn rekening. U kunt uw instrument uiteraard op elk moment terugvorderen. Wel hanteren wij in het belang van de musicus een opzegtermijn van maximaal zes maanden voor uw bruikleen. Als de bruikleen eenmaal een feit is, kunnen wij u desgewenst in contact brengen met de bespeler van uw instrument en wordt u op de hoogte gehouden van de verdere "levensloop". U zult uw instrument dus ook ongetwijfeld kunnen gaan beluisteren als het bespeeld wordt tijdens een optreden. En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: wij en onze musici zijn u ontzettend dankbaar!

Welke instrumenten zijn geschikt?

Bij bruikleen van particulieren beperkt het NMF zich tot strijkinstrumenten van hoge kwaliteit die in zeer goede staat van onderhoud verkeren en speelklaar zijn. Wij stellen deze hoge eisen om onze doelgroep zo goed mogelijk te kunnen helpen en om ervoor te zorgen dat wij alleen instrumenten aan de collectie toevoegen waarvan wij er zelf onvoldoende in de collectie hebben. Strijkstokken, vleugels, harpen en blaasinstrumenten nemen wij niet in bruikleen. Mocht u twijfels hebben omtrent de geschiktheid van uw instrument, aarzelt u dan niet om ons te bellen of mailen. Wij staan u graag te woord en geven desgewenst advies bij het vinden van een goede alternatieve bestemming voor uw instrument.

Hoe te handelen?

Als u een bruikleen overweegt, kunt u contact opnemen met collectiebeheerder . Hij doorloopt met u het traject van beoordeling op bouw- en klankkwaliteiten en laat de benodigde documenten in orde maken door experts, zoals een conditierapport en een taxatierapport. De kosten voor de expertise en de documenten zijn voor rekening van het NMF. Eventuele kosten voor het speelklaar maken van het instrument zijn nog voor rekening van de eigenaar.

Instrument schenken of nalaten

Ook kunt u besluiten uw instrument(en) te schenken of deze na te laten aan het NMF. Voor meer informatie hierover: