Mijn NMF

loginForm
 

Informatie

Een viool, gebouwd door Jeroen Elswijk in Nagele 1999. Stradivari model. Fijnjarig fichtehouten bovenblad. Kwartiersgezaagd redelijk gevlamd achterblad uit twee delen. Goudgeel gelakt.

Details

  • Bouwplaats:Nagele
  • Bouwjaar:1999
  • Lengte corpus:35,2

Bouwer

Jeroen Elswijk

Loopbaan

Jeroen Elswijk ging in 1994 in de leer bij Paul de Froe. Daar leerde hij de basisbeginselen van het bouwen van violen, altviolen, celli en contrabassen. Tegelijkertijd leerde en ontwikkelde hij zich in diverse restauratietechnieken. Na zijn opleiding ging Jeroen samenwerken met Paul de Froe in diens atelier in Amstelveen.

Het atelier in Amstelveen heeft Jeroen, na het overlijden van Paul de Froe, in 2002 voortgezet. In binnen- en buitenland wordt op zijn instrumenten gespeeld, zowel door aanstormend talent, als door beroepsmusici, conservatoriumstudenten en enthousiaste amateurs. Jeroen woont met zijn gezin in Haarlem en heeft daar, naast het atelier in Amstelveen, ook een atelier en klantenkring.


Bronnen

elswijk-vioolbouw.nl, nieuwbouw. Geraadpleegd 2019.


meer informatie over de bouwer en diens instrumenten.

Historie

Elk instrument (of stok) heeft zijn eigen geschiedenis. De naam van de bouwer en/of de plaats en het jaar waarin het gemaakt is, zeggen veel over de identiteit van een instrument. Maar juist ook wat er daarna mee is gebeurd spreekt tot de verbeelding. Het NMF wil zoveel mogelijk informatie verzamelen en op deze plaats met u delen. Dat is een grote klus en het zal dan ook tijd in beslag nemen voordat ieder instrument is gedocumenteerd. Ook over dit specifieke instrument hopen wij u meer te kunnen vertellen!

Bespeler