Mijn NMF

loginForm
 

Informatie

Een barok-cellostrijkstok, gebouwd en gestempeld door Pieter Affourtit, Hoorn, met steekslof voor cello.

Details

  • Bouwplaats:Hoorn
  • Bouwjaar:2010

Bouwer

Pieter Affourtit

Pieter Affourtit werd in 1963 geboren in het Zuid-Hollandse Rhoon. Op 11-jarige leeftijd begon hij met vioollessen bij Martin Sonneveld. Al tijdens zijn conservatoriumstudie in Den Haag ging hij zich specialiseren in de authentieke uitvoeringspraktijk. Na meer dan tien jaar te hebben gespeeld in verschillende barokorkesten in Europa besloot Affourtit zijn passie voor muziek te combineren met zijn passie voor strijkstokken en houtbewerking.

In 1997 ging hij in de leer bij de strijkstokkenbouwer Basil de Visser in Amsterdam. Tegenwoordig is Pieter Affourtit een muzikant en strijkstokkenmaker, hierdoor kan hij zijn strijkstokken door zichzelf en zijn collega muzikanten laten testen.


Bronnen

affourtit-bowmaker.com. Geraadpleegd 2019.


meer informatie over de bouwer en diens instrumenten.

Historie

Elk instrument (of stok) heeft zijn eigen geschiedenis. De naam van de bouwer en/of de plaats en het jaar waarin het gemaakt is, zeggen veel over de identiteit van een instrument. Maar juist ook wat er daarna mee is gebeurd spreekt tot de verbeelding. Het NMF wil zoveel mogelijk informatie verzamelen en op deze plaats met u delen. Dat is een grote klus en het zal dan ook tijd in beslag nemen voordat ieder instrument is gedocumenteerd. Ook over dit specifieke instrument hopen wij u meer te kunnen vertellen!