Mijn NMF

loginForm
 

Informatie

Een cello, gebouwd door Thomas Meuwissen in Brussel, 2008. Naar model van Goffriller.

Details

  • Bouwplaats:Brussel
  • Bouwjaar:2008
  • Lengte corpus:75,7

Bouwer

Thomas Meuwissen

Loopbaan

Thomas Meuwissen groeide op in 1966 in Leuven, in een gezin vol ingenieurs, architecten, wetenschappers en ondernemers. Al op jonge leeftijd gefascineerd door beeldhouwkunst en architectuur studeerde Meuwissen aanvankelijk aan de kunstacademie. Hier kwam zijn liefde voor materialen en vakmanschap naar boven. Na voorbereidende studies in België, werd hij toegelaten tot de beroemde Newark School of Violin Making in Engeland. In de jaren na zijn afstuderen ging hij onder andere aan de slag in het Špidlen atelier in Praag en het atelier van Fréderique Chaudière in Montpellier. Sinds 1993 is hij gevestigd in Brussel.

Vanaf 1987 heeft Meuwissen zich uitsluitend gewijd aan de nieuwbouw van violen, altviolen en celli. Vanuit zijn atelier in Brussel heeft Meuwissen een internationale clientèle opgebouwd. Meuwissen is lid van de gerenommeerde “l’Entente Internationale des Maîtres Luthiers et Archetiers d’Art”.


Bronnen

thomasmeuwissen.com, biography. Geraadpleegd 2019.


meer informatie over de bouwer en diens instrumenten.

Historie

Elk instrument (of stok) heeft zijn eigen geschiedenis. De naam van de bouwer en/of de plaats en het jaar waarin het gemaakt is, zeggen veel over de identiteit van een instrument. Maar juist ook wat er daarna mee is gebeurd spreekt tot de verbeelding. Het NMF wil zoveel mogelijk informatie verzamelen en op deze plaats met u delen. Dat is een grote klus en het zal dan ook tijd in beslag nemen voordat ieder instrument is gedocumenteerd. Ook over dit specifieke instrument hopen wij u meer te kunnen vertellen!

Bespeler