Mijn NMF

loginForm
 

Informatie

Een vioolstrijkstok, gebouwd door Helge Netland in Winterthur (Zwitserland), 2005. Ronde stang met zwart-wit montuur in slof, knop en kopplaat. Tweekleurig metaal (goud-zilver). Brandstempel: H. Netland

Details

  • Bouwplaats:Winterthur
  • Bouwjaar:2005

Bouwer

Helge Netland

Helge Netland werd in 1959 geboren in het Noorse Bergen. Op jonge leeftijd ging hij vioolspelen, maar ontdekte dat houtbewerking zijn echte passie was. Hij ging in de leer bij o.a. de gerenommeerde Franse strijkstokkenbouwer Benoit Rolland in Bretagne, en later bij Mitsuaki Sassano in Parijs. Onder hun toezicht leerde hij de authentieke Franse technieken. Tegenwoordig werkt hij in het Zwitserse Winterhur. Hij richt zich hier op restauratie en het maken van exacte kopie├źn van oude Franse meesters.


Bronnen

netlandbows.com. Geraadpleegd 2019.


meer informatie over de bouwer en diens instrumenten.

Historie

Elk instrument (of stok) heeft zijn eigen geschiedenis. De naam van de bouwer en/of de plaats en het jaar waarin het gemaakt is, zeggen veel over de identiteit van een instrument. Maar juist ook wat er daarna mee is gebeurd spreekt tot de verbeelding. Het NMF wil zoveel mogelijk informatie verzamelen en op deze plaats met u delen. Dat is een grote klus en het zal dan ook tijd in beslag nemen voordat ieder instrument is gedocumenteerd. Ook over dit specifieke instrument hopen wij u meer te kunnen vertellen!

Bespeler