Mijn NMF

loginForm
 

Informatie

Een violoncello, gebouwd door Francesco Toto, Cremona 2007

Details

  • Bouwplaats:Cremona
  • Bouwjaar:2007
  • Lengte corpus:75,7

Bouwer

Francesco Toto

Loopbaan

Francesco Toto werd in 1972 geboren in de Italiaanse stad Lecce. Hier ontving hij al op 18-jarige leeftijd zijn diploma aan de “G. Pellegrino” instituut voor de kunst. Zijn studies brachten hem naar Cremona, waar hij les volgde aan de Internationale School voor Vioolbouw.

Sinds 1996 werkt Francesco Toto in zijn eigen atelier in het hart van Cremona. Hij is lid van het gerenommeerde Cremonese “Antonio Stradivari” vioolbouwers gilde en van de “Violin Society of America”.

Toto heeft een aanzienlijk aantal prijzen gewonnen bij internationale vioolbouwwedstrijden. In 2001 ontving hij de derde prijs voor een cello bij de internationale vioolbouwwedstrijd in Mittenwald. In 2003 won hij de vierde prijs in de cello-categorie op de internationale competitie in Cremona. Hij behaalde in 2005 de tweede prijs voor een cello op de wedstrijd in Mittenwald en won de eerste prijs op de “Triennale” in Cremona in 2006.


Bronnen

jost-thoene-gmbh.de, contemporary instruments, violins, Francesco Toto. Geraadpleegd 2019.


meer informatie over de bouwer en diens instrumenten.

Historie

Elk instrument (of stok) heeft zijn eigen geschiedenis. De naam van de bouwer en/of de plaats en het jaar waarin het gemaakt is, zeggen veel over de identiteit van een instrument. Maar juist ook wat er daarna mee is gebeurd spreekt tot de verbeelding. Het NMF wil zoveel mogelijk informatie verzamelen en op deze plaats met u delen. Dat is een grote klus en het zal dan ook tijd in beslag nemen voordat ieder instrument is gedocumenteerd. Ook over dit specifieke instrument hopen wij u meer te kunnen vertellen!

Bespeler