Mijn NMF

loginForm
 

Informatie

Een altvioolstrijkstok, gebouwd door Jan Strumphler in Vleuten, 2005. Ronde stang, ebben slof en zilvermontuur.

Details

  • Bouwplaats:Vleuten
  • Bouwjaar:2005

Bouwer

Jan Strumphler

Loopbaan

Jan Strumphler werd geboren in 1958 in Haarlem. In 1984 vertrok hij naar Newark on Trent om aan de gerenommeerde vioolbouwschool te gaan studeren. Hier studeerde hij in 1987 af, om vervolgens te werken bij de strijkstokkenmaker Matthew Coltman in London en zich te specialiseren in de bouw van strijkstokken.

Na twee jaar (1989) kwam hij terug naar Nederland om zich vervolgens te vestigen in Vleuten. Daar houdt hij zich sindsdien in zijn eigen atelier bezig met zowel nieuwbouw als reparatie en restauratie van strijkstokken. Jan Strumphler is lid van de Nederlandse Groep van Viool- en Strijkstokkenmakers (NGV).


Bronnen

janstrumphler.nl, over Jan Strumphler. Geraadpleegd 2019.


meer informatie over de bouwer en diens instrumenten.

Historie

Elk instrument (of stok) heeft zijn eigen geschiedenis. De naam van de bouwer en/of de plaats en het jaar waarin het gemaakt is, zeggen veel over de identiteit van een instrument. Maar juist ook wat er daarna mee is gebeurd spreekt tot de verbeelding. Het NMF wil zoveel mogelijk informatie verzamelen en op deze plaats met u delen. Dat is een grote klus en het zal dan ook tijd in beslag nemen voordat ieder instrument is gedocumenteerd. Ook over dit specifieke instrument hopen wij u meer te kunnen vertellen!

Bespeler