Mijn NMF

loginForm
 

Informatie

Een viool, gebouwd door Gudrun Kremeier in Amsterdam 2003. Model Carlo Bergonzi. De viool draagt een etiket van de bouwer.

Details

  • Bouwplaats:Amsterdam
  • Bouwjaar:2003
  • Lengte corpus:35,4

Bouwer

Gudrun Kremeier

De wisselwerking tussen nieuwbouw en de restauratie van oude instrumenten vormt de kern van het werk van Gudrun Kremeier. Uit het herstellen van historisch waardevolle objecten -waardoor uniek geluid weer kan klinken- en de bouw van nieuwe instrumenten, put zij wederzijds inspiratie. Gudrun Kremeier wordt in 1968 geboren aan de Bodensee. Ze volgt haar opleiding aan de vioolbouwschool in Mittenwald en komt vervolgens in dienst bij Vincent Loerakker en de firma Max Möller. Sinds 1995 is ze werkzaam bij Andreas Post Amsterdam. In 2001 behaalt ze haar ‘Meisterprüfung’. Kremeier wordt regelmatig gevraagd als gastdocent voor restauratie workshops in Engeland aan The West Dean College, East Sussex, Jaarlijks neemt ze deel aan nieuwbouw workshops in Oberlin, Ohio.
meer informatie over de bouwer en diens instrumenten.

Historie

Elk instrument (of stok) heeft zijn eigen geschiedenis. De naam van de bouwer en/of de plaats en het jaar waarin het gemaakt is, zeggen veel over de identiteit van een instrument. Maar juist ook wat er daarna mee is gebeurd spreekt tot de verbeelding. Het NMF wil zoveel mogelijk informatie verzamelen en op deze plaats met u delen. Dat is een grote klus en het zal dan ook tijd in beslag nemen voordat ieder instrument is gedocumenteerd. Ook over dit specifieke instrument hopen wij u meer te kunnen vertellen!

Bespeler