Mijn NMF

loginForm
 

Informatie

Een cellostrijkstok, gebouwd door Pieter Affourtit in Hoorn. Model naar Forster, ronde stang met platte bovenkant van ijzerhout, slof en knopje ivoor. 89,2 gram.

Details

  • Bouwplaats:Venhuizen
  • Bouwjaar:2002

Bouwer

Pieter Affourtit

Pieter Affourtit werd in 1963 geboren in het Zuid-Hollandse Rhoon. Op 11-jarige leeftijd begon hij met vioollessen bij Martin Sonneveld. Al tijdens zijn conservatoriumstudie in Den Haag ging hij zich specialiseren in de authentieke uitvoeringspraktijk. Na meer dan tien jaar te hebben gespeeld in verschillende barokorkesten in Europa besloot Affourtit zijn passie voor muziek te combineren met zijn passie voor strijkstokken en houtbewerking.

In 1997 ging hij in de leer bij de strijkstokkenbouwer Basil de Visser in Amsterdam. Tegenwoordig is Pieter Affourtit een muzikant en strijkstokkenmaker, hierdoor kan hij zijn strijkstokken door zichzelf en zijn collega muzikanten laten testen.


Bronnen

affourtit-bowmaker.com. Geraadpleegd 2019.


meer informatie over de bouwer en diens instrumenten.

Historie

Deze strijkstok maakt deel uit van een collectie strijkstokken die het NMF in zijn geheel (of gedeeltelijk) op projectbasis kan uitlenen. De stokken zijn door hedendaagse bouwers in opdracht voor het NMF gemaakt, naar authentieke modellen. Zowel studenten als professionele musici kunnen in aanmerking komen voor de tijdelijke bruikleen. Het NMF geeft prioriteit aan projecten waarbij de volledige -of een groot deel van- de collectie gebruikt wordt. Maar ook individuele musici en kleine formaties kunnen het tijdelijk gebruik van een barokstok aanvragen. Meer informatie hierover kan worden verkregen bij Geertje van der Linden via 020-6221255 of