Mijn NMF

loginForm
 

Informatie

Een cellostrijkstok, gebouwd door Jan Strumphler, Vleuten 2002. Klassiek model, kopie Dodd ca. 1800. Pernambuco stang, ivoren slof en knop, gebrandmerkt onder slof. 72,6 gram.

Details

  • Bouwplaats:Vleuten
  • Bouwjaar:2002

Bouwer

Jan Strumphler

Loopbaan

Jan Strumphler werd geboren in 1958 in Haarlem. In 1984 vertrok hij naar Newark on Trent om aan de gerenommeerde vioolbouwschool te gaan studeren. Hier studeerde hij in 1987 af, om vervolgens te werken bij de strijkstokkenmaker Matthew Coltman in London en zich te specialiseren in de bouw van strijkstokken.

Na twee jaar (1989) kwam hij terug naar Nederland om zich vervolgens te vestigen in Vleuten. Daar houdt hij zich sindsdien in zijn eigen atelier bezig met zowel nieuwbouw als reparatie en restauratie van strijkstokken. Jan Strumphler is lid van de Nederlandse Groep van Viool- en Strijkstokkenmakers (NGV).


Bronnen

janstrumphler.nl, over Jan Strumphler. Geraadpleegd 2019.


meer informatie over de bouwer en diens instrumenten.

Historie

Deze strijkstok maakt deel uit van een collectie strijkstokken die het NMF in zijn geheel (of gedeeltelijk) op projectbasis kan uitlenen. De stokken zijn door hedendaagse bouwers in opdracht voor het NMF gemaakt, naar authentieke modellen. Zowel studenten als professionele musici kunnen in aanmerking komen voor de tijdelijke bruikleen. Het NMF geeft prioriteit aan projecten waarbij de volledige -of een groot deel van- de collectie gebruikt wordt. Maar ook individuele musici en kleine formaties kunnen het tijdelijk gebruik van een barokstok aanvragen. Meer informatie hierover kan worden verkregen bij Geertje van der Linden via 020-6221255 of

Bespeler