Mijn NMF

loginForm
 

Informatie

Een vioolstrijkstok, gebouwd door Kees van Hemert in Den Haag, 2002. Klassiek model, ronde stang van Swartzia Sprucci. Slof en knop van letterhout, met ornamenten van mammoet-ivoor. 57,8 gram.

Details

  • Bouwplaats:Den Haag
  • Bouwjaar:2002

Bouwer

Kees van Hemert

Kees van Hemert (1956, Swan Hill, Australië), initieert zijn opleiding als stokkenmaker in de workshop van vioolmaker Mathijs de Jong in Perth, Australië. In 1994 komt hij naar Nederland waar hij het vak uitoefent bij vioolmaker Willem Bouman in Den Haag, tot hij zich in 1996 in diezelfde stad vestigt als zelfstandig stokkenmaker. Van Hemert voelt zich in Den Haag zeer op zijn plaats, niet in het minst vanwege de gerenommeerde barok-afdeling van het Koninklijk Conservatorium dat zich daar bevindt. Mede hierdoor vindt Van Hemert de inspiratie om zich, naast het maken van moderne stokken, ook te specialiseren in klassieke en barokke modellen. In zijn persoonlijke benadering streeft Van Hemert ernaar om van elke stok een uniek kunstwerk te maken. Van Hemert won de ‘The City of Perth Crafts Award for Excellence’ en is lid van de Nederlandse Groep van Viool- en strijkstokkenmakers. Meer informatie over Kees van Hemert en zijn strijkstokken is te vinden op zijn eigen website.
meer informatie over de bouwer en diens instrumenten.

Historie

Deze strijkstok maakt deel uit van een collectie strijkstokken die het NMF in zijn geheel (of gedeeltelijk) op projectbasis kan uitlenen. De stokken zijn door hedendaagse bouwers in opdracht voor het NMF gemaakt, naar authentieke modellen. Zowel studenten als professionele musici kunnen in aanmerking komen voor de tijdelijke bruikleen. Het NMF geeft prioriteit aan projecten waarbij de volledige -of een groot deel van- de collectie gebruikt wordt. Maar ook individuele musici en kleine formaties kunnen het tijdelijk gebruik van een barokstok aanvragen. Meer informatie hierover kan worden verkregen bij Geertje van der Linden via 020-6221255 of