Mijn NMF

loginForm
 

Informatie

Een contrabas, gebouwd door Derek High in Reutlingen, 2001. 7/8 model.

Details

  • Bouwplaats:Reutlingen
  • Bouwjaar:2001

Bouwer

Derek High

Loopbaan

Derek High werd in 1958 geboren in Schotland. In 1980 ontdekte hij zijn passie voor vioolbouw. Hij studeerde onder toeziend oog van Miranda Green, Malcolm Siddal en Terry McCool op de Welsch School of Violin Making. Hier studeerde hij in 1983 met verdienste af.

Na twee jaar zelfstandig te hebben gewerkt verplaatste hij zich naar Edinburgh om te werken voor de lokale vioolbouwer Gordon Stevenson. Dit deed hij om zich te specialiseren in het repareren en restaureren van contrabassen. In 1991 verhuisde hij naar Duitsland om te werken in de werkplaats “World of Basses” van Tobias Festl in Reutlingen.

In 2011, na twintig jaar te hebben gewerkt voor Tobias Festl, besloot Derek High om in Reutlingen zijn eigen werkplaats te beginnen. Hij specialiseert hij zich in het repareren, restaureren en nieuwbouw van contrabassen.


Bronnen

high-bass.de, Biography. Geraadpleegd 2019.


meer informatie over de bouwer en diens instrumenten.

Historie

Elk instrument (of stok) heeft zijn eigen geschiedenis. De naam van de bouwer en/of de plaats en het jaar waarin het gemaakt is, zeggen veel over de identiteit van een instrument. Maar juist ook wat er daarna mee is gebeurd spreekt tot de verbeelding. Het NMF wil zoveel mogelijk informatie verzamelen en op deze plaats met u delen. Dat is een grote klus en het zal dan ook tijd in beslag nemen voordat ieder instrument is gedocumenteerd. Ook over dit specifieke instrument hopen wij u meer te kunnen vertellen!

Bespeler