Mijn NMF

loginForm
 

Informatie

Een vleugel van het merk Steinway & Sons. Model O-180 in notenfineer. Serienummer 441784, gebouwd in 1975. De vleugel heeft ivoren toetsbeleg.

Details

  • Bouwplaats:Hamburg
  • Bouwjaar:1975
  • Lengte corpus:180 cm

Bouwer

Steinway & Sons

Het proces om informatie over alle bouwers op de website te zetten, neemt tijd in beslag. Wij zijn hard aan het werk om ontbrekende of onvolledige informatie zo snel mogelijk toe te voegen. Uw input is welkom en ontvangen wij graag op .
meer informatie over de bouwer en diens instrumenten.

Historie

In 2015 besloot de eigenaar de Steinway-vleugel die hij zelf in 1975 had aangekocht, aan het NMF te schenken. De vleugel kon in zijn nieuwe woning geen plaats meer krijgen, waardoor hij ervoor koos een piano te gaan bespelen en de vleugel via het NMF beschikbaar te laten komen voor een jonge talentvolle pianist. Zelf had hij er 40 jaar op gespeeld als bevlogen en zeer gevorderd amateur. Vooral de kamermuziek kwam veel aan het bod op deze vleugel, want thuis werd gemusiceerd met o.a. zijn echtgenote (op de cello), maar vooral ook in kwartetverband. Toen zijn vrouw in 2007 overleed, gingen haar zeldzame Pellizon-cello en twee strijkstokken naar het NMF.

Bespeler