Mijn NMF

loginForm
 

Informatie

Een vleugel van het merk Fazioli, gebouwd in 1991 in Salice, Italië. Model 183 cm in zwart hoogglans. Serienummer 1830379.

Details

  • Bouwplaats:Salice
  • Bouwjaar:1991
  • Lengte corpus:183 cm

Bouwer

Fazioli

De firma Fazioli werd in 1981 opgericht door pianist en werktuigbouwkundige Paolo Fazioli en bouwt sindsdien vleugels en concertvleugels. Elk instrument is handgemaakt en samengesteld van hoogwaardige materialen. Fazioli streeft vakmanschap en technologie van het hoogste niveau na. De Fazioli fabriek is gevestigd in Salice, op zo’n 60 km ten noordoosten van Venetië, een regio die bekend staat om zijn eeuwenoude prestigieuze traditie van houtbewerking.
meer informatie over de bouwer en diens instrumenten.

Historie

Het NMF kon de vleugel van dit Italiaanse topmerk in 2013 aan de collectie toevoegen dankzij het feit dat de eigenaresse bereid bleek om de helft van de waarde aan het NMF te schenken. De vleugel was het dierbare bezit geweest van haar overleden echtgenoot, een gepassioneerd amateur-pianist, en ze zag het als haar taak om een waardige bestemming voor de vleugel te vinden. Die bestemming vond ze bij het NMF. Het NMF droeg ook meteen een kandidaat voor om de vleugel te gaan bespelen, de toen 12-jarige Aidan Mikhdad. Voordat de vleugel werd getransporteerd naar de woning van Aidan, verzorgde hij, als dank voor het genereuze gebaar van de eigenaresse, een zeer bijzonder en emotioneel huisconcert bij haar thuis. Aan het eind van dat optreden overhandigde de eigenaresse de sleutel van de Fazzioli aan Aidan.

Bespeler