Mijn NMF

loginForm
 

Succesverhalen

Verjaardagsconcert in Lutherse Kerk

zondag 16 december 2012
De zeventigste verjaardag van een muziekliefhebber als Rudolf Le Poole kon haast niet mooier – in ieder geval niet muzikaler – dan in de vorm van een huisconcert in samenwerking met het NMF. De familie Le Poole had hiervoor een kerkje in Woerden in gedachten, een intieme schuilkerk uit midden 17e eeuw van de oudste Lutherse gemeente van Nederland, met plaats voor zo’n 175 toehoorders. Een schitterende entourage voor muziek van Vivaldi, Bach en Schubert, uitgevoerd door een indrukwekkend strijktrio van zijn juist met een cello van het NMF afgestudeerde nichtje Saskia Le Poole, met Rolin van Opstal (met NMF-viool) en Walter de Kok (viool/altviool). Zelf speelt Rudolf Le Poole vanaf zijn tiende viool. Hij gaat graag naar kamermuziekconcerten en speelt al ruim veertig jaar in een kwintet. De passie voor muziek, zijn trots op zijn nichtje en het enthousiasme voor het NMF deelde hij graag met zijn gasten. Dat resulteerde in een enorme vrijgevigheid van hen: het verjaardagscadeau voor de jarige werd een enorme steun aan de musici van het NMF. Het door zijn gasten gedoneerde bedrag stemt het NMF evenals Le Poole en zijn vrouw zeer dankbaar! Le Poole: “Ik ben er nog steeds erg van onder de indruk dat het zo voortreffelijk is geweest in alle opzichten.”


Rolin van Opstal (viool), Saskia Le Poole (cello) en Walter de Kok (altviool). Foto: Hans Le Poole.

 

Een Argentijnse verjaardag

zondag 30 september 2012
In september 2012 vierde mevrouw Bonsen (begunstiger van het NMF) haar zeventigste verjaardag samen met het NMF. Haar gasten – maar ook zichzelf – trakteerde ze op een huisconcert, verzorgd door het tangotrio LocosLindos. Aansluitend gaf collectiebeheerder Frits Schutte een presentatie over enkele bijzondere violen uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Mevrouw Bonsen stuurde ons enkele dagen na het succesvolle feestje het volgende bericht:
“Dank jullie wel voor de geweldige verjaardag die ik mocht beleven. Ik heb er zeer van genoten. Niet alleen van het concertje maar ook van het verhaal. Ze hingen aan je lippen, Frits. Het was geweldig. Ik hoop dat jullie er weer wat donateurs mee hebben kunnen werven. En de jonge muzikanten vond ik ook geweldig. Het is niet al te makkelijk om Piazzolla goed te spelen en ze deden het prima! Heb zelfs even moeten huilen bij Milonga, mijn favoriete nummer. Breng ze nog maar even mijn complimenten over.”

  
Tim Panman (gitaar), Alexander Vocking (contrabas), Intan Werry (viool). (Foto's: Dhr. Bonsen)

 

Gewonnen: NMF tot in je huiskamer

zaterdag 12 mei 2012
De musici en medewerkers van het NMF reizen voor concerten het hele land door, per auto of per trein. Zelfs onze jaarlijkse presentatieconcerten spelen zich niet op één plek in Nederland af, maar verspreid, om dichter bij u in de buurt te komen. En zo nu en dan gaan wij een stap verder: wij komen in uw huiskamer en verzorgen dáár een concert.
Nog voor de zomer, midden mei, reden wij bijvoorbeeld naar het Brabantse dorpje Lith. Per veerpond nota bene staken wij de Maas over, met een prachtig groen uitzicht en ondergaande zon. In Lith woonde de familie Nieuwenhuijsen, één van de winnaars van de verloten privéconcerten tijdens het presentatieconcert 2011 te Den Bosch. Er was een verjaardagsfeestje op komst én zij hadden recentelijk een geweldige Fazioli-vleugel aangeschaft, die klaarstond voor de gouden handen van een NMF-musicus. Niets stond de verzilvering van zo’n unieke en sfeervolle prijs nog in de weg.... Op die bewuste zaterdagavond verpletterde de Georgische Nino Gvetadze, een ongelooflijk talentvolle en gevierde pianiste, familie en vrienden met Beethoven en Mussorgsky.


Dhr. Nieuwenhuijsen en Nino Gvetadze. (Foto's: Fam. Nieuwenhuijsen)

 

NMF sterren in een sterrenrestaurant

zondag 12 december 2010
De heer en mevrouw Koot uit Heemstede zijn al jarenlang trouwe en gulle donateurs van het NMF. Het jaar 2010 was een bijzonder jaar voor hen want beiden werden zij 75, dus samen werden zij 150 jaar oud! In het fraaie Landgoed Duin & Kruidberg organiseerden zij voor familie en vrienden een bijzondere bijeenkomst waarbij genoten werd van een maaltijd in het sterrenrestaurant De Vrienden van Jacob.
Als dank voor hun jarenlange steun bood het NMF de heer en mevrouw Koot een concert aan. Violiste Pamela Kubik, altiste Martina Forni en celliste Mirjam Bosma speelden trios van Mozart, Haydn en Schubert. NMF sterren in een sterrenrestaurant, kortom! De gasten, door de jarigen aangespoord om het werk van het NMF te steunen, doneerden gul. Dat leverde het NMF 21 nieuwe donateurs op! Zo had iedereen feest, die dag in december…!

 

Onze begunstigers als ambassadeurs!

“Toen Marijke 65 jaar werd, heeft onze zoon, afgestudeerd pianist, een concert gegeven en de opbrengst daarvan werd door haar bestemd voor het Muziekinstrumenten Fonds. Daarnaast hebben wij bij diverse gelegenheden ook privéconcerten georganiseerd met musici van het Muziekinstrumenten Fonds. Ook dan vroegen wij aan onze gasten een bijdrage voor het NMF.
Het spreekt ons aan dat jonge musici over goede instrumenten kunnen beschikken. Door de presentatieconcerten en de plezierige contacten met de staf van het NMF werden wij eerst ‘gewoon’ donateur en later hebben we onze bijdrage voor langere termijn omgezet in een schenking voor meerdere jaren per notariële akte.
Wij voelen ons in brede zin heel betrokken bij het NMF en proberen ook het NMF te promoten bij familie, buren en kennissen.”