Mijn NMF

loginForm
 

Nalaten aan het NMF

Schenken aan een goed doel

Veel mensen geven aan een goed doel. Soms geeft u geld aan de collectant die bij u aan de deur komt of maakt u geld over aan een goed doel naar aanleiding van een actie op televisie. Maar misschien heeft u de behoefte om méér te doen dan een eenmalige actie voor een organisatie die u een warm hart toedraagt en die u echt wilt ondersteunen. Zoals u dat, hopelijk, wilt doen voor het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).

Ook na uw overlijden kunt u nog veel goeds doen. Dat kan in de vorm van een nalatenschap of een legaat dat u aan het NMF geeft.

Het nalaten van een instrument

U kunt uw muziekinstrument aan het NMF nalaten. Uiteraard stelt het NMF hoge kwaliteitseisen aan zijn instrumenten. Het soort en de kwaliteit van het instrument moet geschikt zijn voor opname in onze collectie. Is dat niet het geval, dan zullen we uw instrument verkopen en met de opbrengsten het NMF ondersteunen. Indien u overweegt uw instrument aan het NMF na te laten en u wilt uitsluiten dat het NMF uw instrument verkoopt, dan kunt u altijd eerst contact met ons opnemen om te horen of uw instrument wel of niet in onze collectie past.

In het geval van vleugels is er vaak sprake van kostbaar achterstallig onderhoud of reparaties. Dat betekent dat een dergelijk aan het NMF nagelaten instrument soms geweigerd moet worden, ondanks het feit dat de vleugel zeer geschikt kan zijn om te gebruiken. Maar de kosten van restauratie kunnen niet altijd door het NMF gedragen worden. Het NMF stelt het daarom zeer op prijs indien er een bedrag voor restauratie met de vleugel nagelaten wordt. Dat voorkomt dat we afstand moeten doen van een dergelijk legaat of erfenis.

Meer informatie?

Voor meer informatie over nalaten aan het NMF, lees de brochure (PDF). Tevens staat directeur u graag te woord. Wilt u meer algemene informatie over nalaten? Bezoek dan de website: www.goededoelen.nl/nalaten

 

Doe de TestamentTest